Commissaris De Gucht op weg naar officiële bezoek aan Oost-Afrika

| Oktober 30, 2014 | 0 Reacties

0457f48c-f855-11e2-aded-a5eb6a1a55d7_web_scale_0.0835189_0.0835189__Op 31 oktober zal commissaris voor Handel De Gucht Karl reizen naar Kenia voor een ontmoeting met een aantal high level regeringsvertegenwoordigers op het gebied van buitenlandse zaken en internationale handel, Oost-Afrikaanse zaken, financiën, industrialisatie en landbouw.

Het bezoek volgt sluiting, twee weken geleden, van de onderhandelingen over een economische partnerschapsovereenkomst met de Oost-Afrikaanse Gemeenschap, waartoe Kenia behoort. De overeenkomst zal een cruciale rol bij het waarborgen van de toegang op lange termijn op de Europese markt te spelen en te verbeteren ontwikkelingsvooruitzichten van de regio. De bijeenkomsten zal een gelegenheid zijn om een ​​snelle ratificatie en uitvoering van de overeenkomst door onze Partners de autoriteiten van Kenia aan te moedigen en te verzekeren dat de EU neemt alle nodige maatregelen om de continuïteit van de duty-free toegang tot haar markt te verzekeren tijdens de periode die nodig is voor de interne goedkeuring procedures die moeten worden volbracht.

De Oost-Afrikaanse Gemeenschap (EAC) bestaat uit Burundi, Kenia, Rwanda, Tanzania en Oeganda. De totale handel tussen de EU en de Oost-Afrikaanse Gemeenschap bedroeg € 5.8 miljard in 2013.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Afrika, Economie, EU, EU, Europese Commissie, Handel, Handelsovereenkomsten, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *