Verbind je met ons

EU

Oxfam reactie G7 Summit uitkomsten

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

OBE_3346__TDH4972-lprEnergiezekerheid, klimaatverandering en de wereldeconomie behoorden tot de belangrijkste onderwerpen die de G7-leiders tijdens de Brussel G7-top, maar Oxfam zegt dat wat nodig is, een sterkere sturing van leiders is.

Energiezekerheid en klimaatverandering

G7-leiders steunden de Rome G7-energie-initiatief aangenomen door hun ministers vorige maand, en benadrukten de urgentie van het bereiken van een wereldwijde klimaatveranderingsovereenkomst tijdens de VN-klimaatbesprekingen van volgend jaar in Parijs.

advertentie

Natalia Alonso, hoofd van het EU-kantoor van Oxfam, zei: “De leiders van de G7 hebben de energiecrisis met Rusland niet omgezet in een kans om Europa en de wereld op een pad naar schone energie te sturen dat Europa geld zal besparen en de ergste gevolgen van klimaatverandering thuis zal voorkomen. en in het buitenland.

“De leiders van de G7 boden met de ene hand klimaatactie aan, waarbij ze goede beloften deden op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energiebronnen, om het vervolgens weg te rukken met de andere, door inheemse koolwaterstofbronnen te blijven uitbazuinen, die duur, onbewezen en vuil zijn als schaliegas.

“De afhankelijkheid van Europa van vuile energie leidt tot hogere brandstofprijzen en klimaatverandering, wat leidt tot hogere voedselprijzen in Europa en de rest van de wereld. Als leiders hun gewoonte van fossiele brandstoffen niet doorbreken, kunnen arme mensen in Europa kiezen tussen eten en verwarmen.

advertentie

"Vooruitlopend op de Ban Ki-moon-klimaattop in september moeten Europa en de G7 moedige stappen ondernemen om ons van vuile brandstoffen te ontdoen en geld beloven voor het nieuwe wereldwijde Green Climate Fund om de armste landen ter wereld te helpen de klimaatverandering aan te pakken."

Wereldeconomie: ongelijkheid in rijkdom en belastingontduiking

Met betrekking tot de wereldeconomie bevestigden de G7-leiders hun toezegging om een ​​einde te maken aan financiële geheimhouding en belastingontduiking, maar ze hebben niet gezegd hoe ze verdere actie gaan ondernemen tegen de ongelijkheid in rijkdom., die de groei en het scheppen van banen alleen maar kunnen blokkeren.

Alonso merkte op: “Tegenwoordig bezitten 85 mensen evenveel rijkdom als de helft van de wereldbevolking. Minstens 18.5 biljoen dollar wordt door vermogende individuen verborgen in belastingparadijzen over de hele wereld, wat neerkomt op een verlies van meer dan 156 miljard dollar aan belastinginkomsten; geld dat zou kunnen worden geïnvesteerd in het bevorderen van rechtvaardige en duurzame groei en banen.

“Door geen overeenstemming te bereiken over de volgende stappen om een ​​einde te maken aan financiële geheimhouding en belastingontduiking, hebben de G7-leiders in feite hun ogen gesloten voor het groeiende probleem van economische ongelijkheid. Als reactie hierop roept Oxfam op tot het uitroeien van extreme economische ongelijkheid tegen 2015 met de Post-2030 Millennium Development Goals. "

Extractieve industrieën

Wat de G7-leiders waren, was een initiatief om regeringen in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het onderhandelen over eerlijkere en duurzamere deals over natuurlijke hulpbronnen met multinationals.

Alonso van Oxfam zei: “Het openbaar maken van alle contracten tussen winningsindustrieën en regeringen zou een voorwaarde moeten zijn voor de hulp van donoren bij het onderhandelen over deals.

"Getroffen gemeenschappen moeten inspraak hebben in hoe - en of - olie-, gas- en mijnbouwprojecten doorgaan, en hun regeringen moeten de natuurlijke rijkdommen van hun land benutten om alle burgers te helpen uit de armoede te bevrijden."

New Alliance for Food Security and Nutrition

G7-leiders herhaalden hun steun voor de New Alliance for Food Security and Nutrition, gelanceerd door de G8 in 2012, maar ze moeten meer doen om de overheidsinvesteringen in de landbouw te helpen stimuleren om aan de behoeften van kleinschalige voedselproducenten te voldoen.

Alonso voegde eraan toe: “De 'Nieuwe Alliantie' vereist ingrijpende hervormingen om te voorkomen dat beleidshervormingen en bedrijfsinvesteringen worden omgegooid ten gunste van grootschalige producenten, ten koste van kleinschalige producenten die meer steun nodig hebben. De nieuwe alliantie moet transparanter en verantwoordelijker zijn. "

Wereldwijd ondersteunen ongeveer 500 miljoen kleine boerderijen bijna twee miljard mensen - bijna een derde van de wereldbevolking. Financiering van de publieke sector die is gericht op het voorzien in de behoeften en prioriteiten van kleinschalige voedselproducenten, moet een topprioriteit blijven, aangezien alleen afhankelijkheid van investeringen van de particuliere sector hen niet ten goede zal komen.

Europese Commissie

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt € 231 miljoen aan voorfinanciering aan Slovenië

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 231 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Slovenië, wat overeenkomt met 13% van de aan het land toegekende subsidies in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinancieringsbetaling zal een impuls geven aan de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië worden beschreven. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië.

Het land zal gedurende de looptijd van het plan in totaal € 2.5 miljard ontvangen, bestaande uit € 1.8 miljard aan subsidies en € 705 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren.

De RRF vormt het hart van NextGenerationEU, dat 800 miljard euro (in lopende prijzen) zal verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten. Het Sloveense plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

Cyprus

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt €157 miljoen aan voorfinanciering aan Cyprus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 157 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Cyprus, wat overeenkomt met 13% van de financiële toewijzing van het land in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinanciering zal helpen om de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus worden beschreven, op gang te brengen. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus.

Het land zal naar verwachting in totaal € 1.2 miljard ontvangen gedurende de looptijd van zijn plan, met € 1 miljard aan subsidies en € 200 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren. Als onderdeel van NextGenerationEU zal de RRF 723.8 miljard euro (in lopende prijzen) verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten.

Het Cypriotische plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

België

EU-cohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvangen € 373 miljoen ter ondersteuning van gezondheids- en sociale diensten, kmo's en sociale inclusie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft € 373 miljoen toegekend aan vijf Europees Sociaal Fonds (ESF) en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) operationele programma's (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om de landen te helpen met de noodrespons en reparatie van het coronavirus in het kader van REACT-EU. In België zal de wijziging van het OP Wallonië 64.8 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en innovatie.

De fondsen zullen kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) ondersteunen bij de ontwikkeling van e-commerce, cyberbeveiliging, websites en online winkels, evenals de regionale groene economie door middel van energie-efficiëntie, bescherming van het milieu, ontwikkeling van slimme steden en koolstofarme openbare infrastructuren. In Duitsland, in de deelstaat Hessen, zal 55.4 miljoen euro steun geven aan gezondheidsgerelateerde onderzoeksinfrastructuur, diagnostische capaciteit en innovatie aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen, evenals investeringen in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Deze wijziging zal ook steun verlenen aan kmo's en fondsen voor startende ondernemingen via een investeringsfonds.

In Saksen-Anhalt zal 75.7 miljoen euro de samenwerking tussen kmo's en instellingen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie vergemakkelijken, en het verstrekken van investeringen en werkkapitaal voor micro-ondernemingen die zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Bovendien zullen de fondsen investeringen in de energie-efficiëntie van ondernemingen mogelijk maken, digitale innovatie in kmo's ondersteunen en digitale apparatuur aanschaffen voor scholen en culturele instellingen. In Italië zal het nationale OP 'Sociale integratie' 90 miljoen euro ontvangen om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering, door middel van 'Housing First'-diensten die het aanbieden van onmiddellijke huisvesting combineren met sociale en arbeidsbemiddelingsdiensten .

advertentie

In Spanje zal € 87 miljoen worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilla y León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en verstrekt 50.6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) aan cohesiebeleidsprogramma's in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, kmo's en gezinnen met lage de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending