Tweehonderd jongeren houden hun eigen wereldkampioenschap voetbal in Brazilië om tegen geweld uit te spreken

World_Vision_Cup_HeaderDeze week zullen de jongens en meisjes uit de hele wereld zijn rivalen op het voetbalveld, maar zal worden verenigd als een uit te spreken tegen de ongelijkheid en geweld ze zeggen dat verpest hun leven.

Het voetbaltoernooi zal zien jongeren uit 13 landen roepen wereldleiders om te werken voor een meer rechtvaardige samenleving waarin ze kunnen genieten van hun rechten. "Een eerlijke samenleving is er een waar alle kinderen gelijke rechten en worden beschermd", zegt Abudlhakim, 11, uit Ethiopië. "Ik wil in een samenleving waar de kinderen worden geluisterd en waar ze mogen deelnemen aan een betere wereld voor iedereen op te bouwen om te leven," zei Brownley, 13, uit Haïti.

De hele week, de kinderen verzamelden zich in Recife zal spreken over onderwerpen zoals geweld, kinderarbeid en seksuele uitbuiting tijdens workshops, presentaties en groepsdiscussies. "Ongelijkheid en geweld verhinderen dat te veel kinderen en jongeren van het hebben van een gelijke kans om het spel van het leven te spelen," zei Joao Diniz, World Vision Brazilië nationale directeur. "Ze weten dit, en ze willen dit veranderen, dus de World Vision Cup is een kans voor hen om te beginnen om te zien deze verandering gebeuren."

Eduardo, een 19-jarige jongen uit Recife, kijkt uit naar zijn ervaringen met anderen te delen uit de hele wereld. "Ikzelf ben opgegroeid in geweld. Ikzelf ben opgegroeid in een gewelddadige gemeenschap. Mijn vader werd gearresteerd en dat was niet goed voor mij. Nu werk ik in het vinden van oplossingen voor deze kwesties die mijn generatie en de World Vision Cup is een geweldige kans om een ​​beroep doen op leiders om actie te ondernemen. "

Kinderarbeid en geweld blijven een thema voor Europa, zoals wordt benadrukt in een recente verklaring door de Raad van Europa Commissaris voor de Mensenrechten. De World Vision Cup is een kans om een ​​sterke betrokkenheid van de EU om de uitvoering van het beleid van de Europese Unie inzake de bevordering en bescherming van de rechten van kinderen overal ter wereld te herhalen.

Op 20 2012 november, ter gelegenheid van de Universal Children's Day, de EU buitenlands beleid van chef Catherine Ashton kondigde aan dat de Europese dienst voor extern optreden (EDEO) van plan om een ​​wereldwijde campagne van november 2013 lanceren tot november 2014 tot eind geweld tegen kinderen. Centraal drivers in de campagne zou de EU-delegaties in landen over de hele wereld.

"Geweld tegen kinderen is een zorgwekkend wereldwijd fenomeen. Het is een bron van echte zorg voor World Vision en andere kindgerichte organisaties die sindsdien hebben we niet veel over enige vooruitgang van die hoorde beoogde EU-campagne, of zelfs over de campagne zelf. Dit onderstreept waarom we continu moeten werken met de EU en haar instellingen om hen te herinneren aan de noodzaak om te vinden en efficiënte manieren om de rechten en bescherming van kinderen garantiefonds ", zegt Unie vertegenwoordiger van de Europese World Vision's, Marius Wanders.

Gedurende de week, zijn er een reeks van gebeurtenissen:

· Donderdag, 15 mei: laatste wedstrijd van het toernooi in het Eladio de Barros Carvalho-stadion.
· Vrijdag, 16 mei, 9h: Sluitingsceremonie in de ochtend in het Eladio de Barros Carvalho-stadion. Deelnemers zullen hun 'Brief van Recife' overhandigen aan vertegenwoordigers van de regering, de Verenigde Naties, UNICEF en World Vision. Een persbericht zal beschikbaar worden gesteld en verspreid worden.
· Zaterdag, 17 mei om 10h: Flash mob free style football in Marco Zero, Recife. Een openbare handeling aan het ondersteunen One Goal campagne dat bedoeld is om een ​​beweging te ontsteken om het probleem van ondervoeding bij kinderen aan te pakken in Azië, met behulp van voetbal als de katalysator.Deelnemende landen lijst:
Ethiopië, Mongolië, Bolivia, Honduras, Ecuador, de Dominicaanse Republiek, Zuid-Korea, Australië, Canada, Duitsland, Haïti en Brazilië.

Woordvoerders lijst:
Op de World Vision Cup: Joao Diniz, World Vision Brazilië nationale directeur
Op World Vision Brazilië's: Maria Carolina, World Vision Brazilië Operations Director
Op MJPOP, de Braziliaanse jeugd advocacy netwerk: Reinaldo Almeida, MJPOP coördinator voor World Vision Brazilië

· De video van de World Vision Cup is beschikbaar Hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brazilië, Jeugdzorg, Ontwikkeling, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *