Verbind je met ons

Brazilië

Tweehonderd jongeren houden hun eigen wereldkampioenschap voetbal in Brazilië om tegen geweld uit te spreken

DELEN:

gepubliceerd

on

Wereld_Vision_Cup_HeaderDeze week zullen jongens en meisjes van over de hele wereld rivalen zijn op het voetbalveld, maar zullen zij verenigd zijn om zich uit te spreken tegen de ongelijkheden en het geweld waarvan zij zeggen dat ze hun leven verpesten.

Tijdens het voetbaltoernooi zullen jongeren uit 13 landen de wereldleiders oproepen om te werken aan een eerlijkere samenleving waarin zij van hun rechten kunnen genieten. “Een eerlijke samenleving is er een waarin alle kinderen gelijke rechten hebben en worden beschermd”, zegt de 11-jarige Abudlhakim uit Ethiopië. “Ik wil leven in een samenleving waar naar kinderen wordt geluisterd en waar ze mogen meedoen om een ​​betere wereld voor iedereen op te bouwen”, zegt de 13-jarige Brownley uit Haïti.

De hele week zullen de kinderen verzameld in Recife tijdens workshops, presentaties en groepsdiscussies praten over kwesties als geweld, kinderarbeid en seksuele uitbuiting. “Ongelijkheid en geweld verhinderen dat te veel kinderen en jongeren een gelijke kans krijgen om het spel van het leven te spelen." zei Joao Diniz, nationaal directeur van World Vision Brazilië. “Ze weten dit en ze willen dit veranderen, dus de World Vision Cup is voor hen een kans om deze verandering te zien gebeuren.”

Eduardo, een 19-jarige jongen uit Recife, kijkt ernaar uit om zijn ervaringen met anderen van over de hele wereld te delen. “Ik ben zelf opgegroeid in geweld. Ik ben zelf opgegroeid in een gewelddadige gemeenschap. Mijn vader werd gearresteerd en dat deed mij niets. Nu werk ik aan het vinden van oplossingen voor deze problemen die mijn generatie aangaan en de World Vision Cup is een geweldige kans om leiders op te roepen actie te ondernemen.”

Kinderarbeid en geweld blijven een probleem voor Europa, zoals benadrukt in een recente verklaring door de Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa. De World Vision Cup is een gelegenheid om de sterke betrokkenheid van de EU bij de uitvoering van het beleid van de Europese Unie inzake de bevordering en bescherming van de rechten van kinderen overal ter wereld te herhalen.

Op 20 november 2012, ter gelegenheid van Universele Kinderdag, kondigde Catherine Ashton, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, aan dat de Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO) van plan was om van november 2013 tot november 2014 een mondiale campagne te lanceren om een ​​einde te maken aan geweld tegen kinderen. Centrale drijfveren in de campagne zouden de EU-delegaties in landen over de hele wereld zijn.

“Geweld tegen kinderen is een zorgwekkend mondiaal fenomeen. Het is een bron van echte zorg voor World Vision en andere op kinderen gerichte organisaties dat we sindsdien niet veel meer hebben gehoord over de voortgang van die beoogde EU-campagne, of zelfs over de campagne zelf. Dit onderstreept waarom we voortdurend moeten samenwerken met de EU en haar instellingen om hen te herinneren aan de noodzaak om efficiënte manieren te vinden en te financieren om de rechten en bescherming van kinderen te garanderen”, zegt Marius Wanders, vertegenwoordiger van de Europese Unie van World Vision.

advertentie

Gedurende de week zijn er een reeks evenementen:

· Donderdag 15 mei: Laatste wedstrijd van het toernooi in het Eladio de Barros Carvalho-stadion.
· Vrijdag 16 mei, 9 uur: Sluitingsceremonie in de ochtend in het Eladio de Barros Carvalho-stadion. Deelnemers overhandigen hun 'Letter of Recife' aan vertegenwoordigers van de overheid, de Verenigde Naties, UNICEF en World Vision. Er zal een persbericht beschikbaar worden gesteld en verspreid.
· Zaterdag 17 mei om 10u: Flashmob free style voetbal in Marco Zero, Recife. Een publieke actie ter ondersteuning van de Eén Doel-campagne die een beweging wil ontketenen om het probleem van de ondervoeding van kinderen in Azië aan te pakken, waarbij voetbal als katalysator wordt gebruikt.Lijst met deelnemende landen:
Ethiopië, Mongolië, Bolivia, Honduras, Ecuador, Dominicaanse Republiek, Zuid-Korea, Australië, Canada, Duitsland, Haïti en Brazilië.

Lijst van woordvoerders:
Over de World Vision Cup: Joao Diniz, nationaal directeur van World Vision Brazilië
Over de programma's van World Vision Brazil: Maria Carolina, operationeel directeur van World Vision Brazil
Over MJPOP, het Braziliaanse jeugdbelangennetwerk: Reinaldo Almeida, MJPOP-coördinator voor World Vision Brazil

· De World Vision Cup-video is beschikbaar Hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending