Verbind je met ons

China

Commissaris Hedegaard op officieel bezoek aan China

DELEN:

gepubliceerd

on

2012_12_05_02Commissaris voor Klimaatactie Connie Hedegaard (foto) bezoekt China van 23 tot 26 april. Bij bijeenkomsten tijdens de reis zullen de ontwikkelingen op het gebied van klimaatactie in Europa en China worden besproken, de mogelijkheden voor samenwerking tussen de EU en China en de perspectieven voor de mondiale klimaatovereenkomst die zal worden aangenomen op de VN-klimaatconferentie in Parijs in 2015.

Commissaris Hedegaard zal Chinese publieke figuren op hoog niveau ontmoeten, zoals vicepremier van de Volksrepubliek China Zhang Gaoli, voorzitter van de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie (NDRC), Xu Shaoshi, Xie Zhenhua, de vice-voorzitter van de NDRC, en Li Baodong, vice-voorzitter van de NDRC. Minister van Buitenlandse Zaken. Ook zal ze NGO’s ontmoeten en een gastcollege geven aan de Tsinghua Universiteit. Commissaris Hedegaard zal ook een bezoek brengen aan de stad Zhenjiang in de provincie Jiangsu, inclusief een demonstratiezone voor koolstofarme ontwikkeling in industrieën, en het proefprogramma voor emissiehandel dat in Shanghai is opgezet.

Het Shanghai ETS is een van de zeven aangekondigde Chinese pilots voor de handel in emissierechten, die uiteindelijk na de Europese koolstofmarkt de grootste koolstofmarkt ter wereld zullen vormen. Regelmatige verklaringen en uittreksels van het bezoek zijn te vinden op EbS .

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending