Verbind je met ons

Voorpagina

Joodse groepen veroordelen verklaring van Opperste Leider van Iran roept Holocaust werkelijkheid 'onzeker'

DELEN:

gepubliceerd

on

48476_detail_khameneiDoor Maud Swinnen

Addressing a large crowd last week in Iran’s north-eastern city of Mashhad, Ayatollah Khamenei (foto) claimed that the systematic murder of six million Jews by the Nazis was “not certain”.    

De Anti-Defamation League (ADL) en het World Jewish Congress (WJC) veroordeelden een verklaring van de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei, waarin hij tijdens een grote nationale toespraak beweerde dat de historische realiteit van de Holocaust “onbekend” is en dat deze in twijfel werd getrokken. als het ‘werkelijk is gebeurd’.

Hij hekelde ook de westerse landen die de ‘vrijheid’ van meningsuiting als hun ‘rode lijn’ beschouwen en toch beperkingen opleggen aan de discussie over de Holocaust. Ayatollah Khamenei legde de uitspraken af ​​ter gelegenheid van Nowruz, het Perzische Nieuwjaar.

Addressing a large crowd in Iran’s northeastern city of Mashhad, Ayatollah Khamenei claimed that the systematic murder of six million Jews by the Nazis was “not certain”.’

“The Holocaust is an event whose reality is uncertain and, if it happened, it’s uncertain how it happened,” he said. Khamenei has called the Holocaust a “myth” many times in the past. He also used the reference to the Holocaust to criticize Western attacks on Iran’s theocratic regime.

“In Europe no one dares to speak of the Holocaust,” Khamenei said. “They passionately defend their red lines. How do they expect us to overlook our red lines that are based on our revolutionary and religious beliefs?”

advertentie

Hij voegde eraan toe: ‘Het uiten van een mening over de Holocaust, of het in twijfel trekken ervan, is een van de grootste zonden in het Westen.’

In a statement, ADL National Director Abraham H. Foxman said : “It is no accident that Iran’s Supreme Leader chose his major national address of the year to question if the Holocaust happened. His message is that despite the ongoing nuclear negotiations, Iran is holding strong to its radical ideology, including denial of the Holocaust, and other extremist anti-Semitic and anti-Israel views as well as their ongoing support for world terror as evidenced by the recent Israeli seizure of Iranian weapons destined for the Gaza Strip.

“Once again, the injection of Holocaust denial by an Iranian leader shows the world how such deep-seated hatred exists at the helm in Iran. We have seen the Ayatollah spew his vehement animosity toward Jews before on other national occasions in Iran and these statements once again show the bigotry and hypocrisy of this regime,’’ Foxman added.

President van het Joods Wereldcongres Ronald S. Lauder vroeg zich af of de wereld het “charmeoffensief” van de Iraanse president Hassan Rouhani kan vertrouwen, na de uitspraken van Ayatollah Khamenei.

“Als landen zich haasten om een ​​zogenaamd gematigder Iran weer in de wereldgemeenschap te verwelkomen en er zaken mee te doen, moeten ze niet vergeten dat het geen nieuw Iran is, maar hetzelfde Iran met een nieuw gezicht”, zei Lauder.

“Ayatollah Khamenei’s words are unmistakable: he denies the Holocaust happened. Iran needs to renounce Holocaust denial, extremism, and bigotry if the world is to have any faith in its conduct and intentions. Until then, the West needs to be very careful in in engaging with Tehran,’’ Lauder said.

In december 2013 markeerden Khamenei's Facebook- en Twitter-pagina's de verjaardag van het proces tegen de Franse Holocaust-ontkenner Roger Garaudy voor zijn boek uit 1996, waarin naar de Holocaust werd verwezen als de 'mythe van de zes miljoen', en waar hij Garaudy uitbundig loofde als een 'Franse leider'. #Moslimverzetsstrijder”.

In juni 2013 bevatte de Facebook-pagina van de Ayatollah een bericht met een visuele weergave van de klassieke antisemitische complottheorie van Joodse controle over de Amerikaanse regering.

Iraanse leiders leggen routinematig antisemitische uitspraken af; De Iraanse media publiceren antisemitische cartoons en de door het regime gecontroleerde Press TV-zender zendt antisemitische en anti-Israëlische propaganda uit.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending