Verbind je met ons

Cyprus

Stuurgroep Cyprus: Commissie versterkt steun voor schikkingsproces

DELEN:

gepubliceerd

on

modis_cyprus_lrgOp 27 maart zat voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, een bijeenkomst van de Cyprus-stuurgroep in Brussel voor. De groep beoordeelde de situatie na de hervatting van volwaardige schikkingsgesprekken in februari. De groep beoordeelde ook de steun van de Europese Commissie aan het onderhandelingsproces onder auspiciën van de VN en de hulp aan de Turks-Cypriotische gemeenschap bij de voorbereiding van de implementatie van het acquis na een schikking. De groep sprak zijn volledige steun uit aan de twee partijen om het proces tot een goed einde te brengen.

Voorzitter Barroso zei: "De moed die de twee gemeenschapsleiders hebben getoond om de gesprekken te hervatten en de positieve sfeer die dit op het eiland heeft teweeggebracht, versterken mijn geloof in de echte kans om de kwestie-Cyprus voorgoed op te lossen. Ik verwacht dat de onderhandelingen de zaken snel zullen oplossen en dat er een definitieve regeling wordt gevonden in het voordeel van alle Cyprioten. In deze geest hebben we vandaag besproken hoe de Commissie het beste haar rol kan spelen bij het vergroten van haar steun aan de onderhandelingen die onder auspiciën van de VN worden gevoerd. We hebben ook onderzocht hoe We moeten onze hulp opvoeren om de Turks-Cypriotische gemeenschap vertrouwd te maken met de belangrijke taak om het EU-wettelijk corpus ten uitvoer te leggen met het oog op een definitieve regeling. In beide opzichten moeten we ervoor zorgen dat ons tempo gelijke tred houdt met de vooruitgang in de onderhandelingen over een oplossing en dat de twee partijen zijn het erover eens.”

De Cyprus Stuurgroep werd in januari 2009 door president Barroso opgericht als middel van de Europese Commissie om de onderhandelingen over een regeling te ondersteunen en standpunten over EU-gerelateerde aspecten van een regeling te coördineren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending