Verbind je met ons

Energie

Top over nucleaire veiligheid: Den Haag, 24-25 maart

DELEN:

gepubliceerd

on

129389_fullimage_2014_tp_nssvlagDe derde Nuclear Security Summit (NSS) zal plaatsvinden in Den Haag, Nederland op 24 en 25 maart 2014. Hierbij zullen 53 landen en vier internationale organisaties op het niveau van staatshoofden en regeringsleiders samenkomen.

De EU zal op de bijeenkomst vertegenwoordigd worden door de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, en de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso.

Deze derde top zal een belangrijke gelegenheid zijn om de vooruitgang te meten in de inspanningen om de mondiale nucleaire veiligheid te versterken en de balans op te maken van de resultaten die de afgelopen vier jaar sinds de topconferenties van Washington in 2010 en die van Seoel in 2012 zijn bereikt. Verwacht wordt dat het zal eindigen met de aanneming van het 'Den Haag Communiqué'.

“We komen bijeen in Den Haag in een tijd waarin de internationale vrede en veiligheid opnieuw in gevaar zijn. Er is geen betere manier dan multilaterale samenwerking om mondiale veiligheidsproblemen, zoals nucleaire proliferatie en terrorisme, aan te pakken. Ik hoop dat alle landen deze dreiging onderkennen en ernaar streven de nucleaire veiligheid te versterken om daden van nucleair terrorisme te voorkomen. De Europese Unie zal haar medewerking en hulp aanbieden. We zijn al een toonaangevende donor die meer dan 100 landen over de hele wereld ondersteunt”, zei president Van Rompuy voorafgaand aan de bijeenkomst.

President Barroso zei: “Een sterkere internationale samenwerking is essentieel om een ​​nucleaire veiligheidscultuur over de hele wereld te bevorderen en onze burgers op dit cruciale gebied te beschermen. De EU loopt voorop bij het bevorderen van nucleaire beveiliging en veiligheid wereldwijd. Wij leveren een belangrijke bijdrage, zowel qua financiële steun als qua expertise. Bovendien voeren we in elke kerncentrale in de EU de strengste nucleaire veiligheidsnormen ter wereld in.”

Bekijk de live stream van de top hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending