Verbind je met ons

Conflicten

Dingen die we geleerd hebben in de plenaire vergadering: Oekraïne, gegevensbescherming, Troika

DELEN:

gepubliceerd

on

europees-parlement-strasbourg1The crisis in Ukraine and an update of EU data protection legislation were two of the main topics during the March plenary session in Strasbourg. MEPs also concluded the assessment of the Troika’s work during the financial crisis and adopted tougher rules to fight money laundering. Meanwhile, the campaign for the European elections on 22-25 May is heating up as the political parties name their candidates.

De Russische invasie op de Krim is een schending van het internationaal recht, het referendum dat op 16 maart wordt gehouden, is illegaal en de acties van het Kremlin "een bedreiging voor de veiligheid van de EU", zeiden de leden in een resolutie die op 13 maart werd goedgekeurd. Ze dringen er bij Rusland op aan zijn strijdkrachten onmiddellijk terug te trekken.

The right to have private information erased as well stronger safeguards when transferring data to countries outside the EU are part of the data protection reform approved by MEPs on 12 March. MEPS also warned that the free trade deal with the US will be endangered if NSA mass surveillance doesn’t stop.

Twee trojka-rapporten werden donderdag in de plenaire vergadering aangenomen, toen de leden hun oordeel onderschrijven over hoe de aanpassingsprogramma's van de groep internationale geldschieters de economieën en samenlevingen van de reddingslanden hebben beïnvloed.
De leden van het Europees Parlement verwierpen een voorstel over de omgang met levensmiddelenadditieven met nanomaterialen, streefden naar sterkere consumentenbescherming en waren ook tegen nieuwe marketingregels voor zaden, omdat ze de EU-landen niet genoeg flexibiliteit bieden om de regels aan hun behoeften aan te passen.

Dinsdag werden strengere anti-witwasregels goedgekeurd om belastingontduiking te helpen bestrijden en verdachte transacties beter te identificeren. Een openbaar EU-register zal bedrijfseigenaren vermelden, terwijl banken en financiële instellingen verdachte transacties zouden moeten melden.
Een rapport van de Europese Commissie over de vooruitgang op het gebied van gelijkheid tussen vrouwen en mannen in de Europese Unie in 2012 werd op 11 maart door de leden van het Europees Parlement verworpen.

Op 12 maart keurden de leden van het Europees Parlement een verbod goed op gefluoreerde gassen in nieuwe airconditioningunits en koelkasten tegen 2022-2025. In totaal moet het gebruik van fluorkoolwaterstof (HFK) broeikasgassen tegen 79 met 2030% verminderd zijn, aangezien ze een broeikaseffect hebben dat tot 23,000 keer groter is dan CO2.
Fabrikanten van mobiele telefoons worden om milieu- en praktische redenen aangemoedigd om een ​​universele oplader te introduceren, zo kwam het EP op 13 maart overeen.

Europarlementariërs hebben de EU-regels voor het testen van voertuigen bijgewerkt, de verkeersveiligheid verbeterd en de grensoverschrijdende erkenning van het technische certificaat gewaarborgd.
People from all over the EU have saidwhy they think it important to vote in the European elections in a series of videos prepared for the final stage of the European Parliament’s communication campaign ahead of the European elections on 22-25 May. Several European political parties have already named their candidates for the European Commission presidency.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending