Verbind je met ons

China

ROC verwelkomt positieve Amerikaanse verklaring over Taiwan belangstelling TPP

DELEN:

gepubliceerd

on

Vlag van Taiwan_130228Kin Moy, plaatsvervangend adjunct-minister van Buitenlandse Zaken van de VS voor Oost-Aziatische en Pacifische Zaken, zei op 14 maart in Washington dat de VS de belangstelling van Taiwan in het Trans-Pacific Partnership (TPP) verwelkomen.

The ROC Ministry of Foreign Affairs is “gratified by and welcomes” Moy’s remarks, which came in both oral and written testimony at a House Foreign Affairs Committee hearing on ‘The Promise of the Taiwan Relations Act’.

“We overwegen de interesse van Taiwan in het hervatten van verkennende gesprekken voor een bilaterale investeringsovereenkomst, en we verwelkomen de interesse van Taiwan in het TPP”, zei Moy in zijn schriftelijke verklaring aan de commissie. Hij herhaalde het welkom in een antwoord op een vraag van voorzitter Ed Royce.

“Taiwan was in 12 de twaalfde handelspartner van de Verenigde Staten”, merkte hij op in zijn schriftelijke getuigenis. De twee partijen hebben afgelopen maart de gesprekken in het kader van de Trade and Investment Framework Agreement (TIFA) hervat en zijn via dit platform “in staat geweest de handels- en investeringsproblemen van de VS en Taiwan aan te pakken en op te lossen”, zei hij, eraan toevoegend dat kwesties die door de Investment Working Working Group zijn besproken Group heeft een bilaterale investeringsovereenkomst opgenomen.

Volgens zijn schriftelijke verklaring zijn de VS ook “in gesprek met Taiwan over de reeks initiatieven voor economische liberalisering die zijn aangespoord door de nieuwjaarstoespraak van president Ma, terwijl Taiwan zijn bereidheid voor en interesse in het Trans-Pacific Partnership evalueert.”

De positieve opmerkingen van Moy geven aan hoeveel belang de VS hechten aan de vastberadenheid en voorbereidingen van de ROC-regering om zich bij de TPP aan te sluiten. De regering van het ROC is er vast van overtuigd dat de economische en handelsbetrekkingen met de VS in de toekomst verder zullen worden versterkt door samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen en voordeel, en dat de brede bilaterale betrekkingen zich zullen blijven ontwikkelen als een sterk, duurzaam partnerschap.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending