Verbind je met ons

EU

EU-Taiwan: vice-minister van Defensie van het ROC bezoekt EU-Taiwan-studenten worden aangemoedigd om EU-beurzen aan te vragen

DELEN:

gepubliceerd

on

20090923-Andrew-Hsia-mOp 4 maart zei de vice-minister van Nationale Defensie van de Republiek China, Andrew Li-yan Hsia (foto) woonde een seminar bij over 'Vrede en veiligheid in Azië-Pacific' in het Europees Parlement.

Als hoofdspreker van het panel getiteld 'Regional Security in East Asia' gaf Hsia zijn mening over de rol van Taiwan bij het bevorderen van het vredesproces in het gebied. Volgens Hsia laat het vredesinitiatief in de Oost-Chinese Zee van ROC-president Ma Ying-jeou zien dat Taiwan bereid is geschillen op een vreedzame manier op te lossen en andere betrokken partijen aan te moedigen terughoudendheid te betrachten en een betekenisvolle dialoog aan te gaan.

Aangezien de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) al meer dan tien jaar zonder resultaat onderhandelt over de Gedragscode (COC) in de Zuid-Chinese Zee, zei Hsia dat Taiwan, om tastbare resultaten te bereiken, moet worden toegestaan ​​zich aan te sluiten bij de Zuid-Chinese Zee. onderhandelingen. Dit geldt vooral omdat Taiwan het eiland Taiping bezit, het grootste eiland in de Zuid-Chinese Zee. Hsia werd vergezeld door een delegatie van vooraanstaande Taiwanese wetenschappers op het gebied van regionale veiligheid.

Betrekkingen EU-Taiwan

Het EU Erasmus Mundus Programma biedt beurzen voor 138 Master- en 43 PhD-programma's aan excellente niet-Europese studenten. Tussen 2004 en 2013 ontvingen 109 Taiwanese studenten een Erasmus Mundus Master Scholarship en 10 Taiwanese studenten een Erasmus Mundus PhD Scholarship. In januari 2014 werd het nieuwe Erasmus Mundus+ gelanceerd. Volgens de EU Education, Audiovisual and Culture Enforcement Agency presteren de Taiwanese studenten uitstekend binnen het Erasmus Mundus-programma en hopen ze dat meer Taiwanese studenten zich zullen aanmelden.

Het Taiwanese Ministerie van Onderwijs (MOE) sponsort het Erasmus Mundus-programma en moedigt uitmuntende Taiwanese studenten aan zich aan te melden om een ​​internationaal perspectief te krijgen en de concurrentiekracht van het land te vergroten. De MOE streeft ernaar het aantal studenten de komende jaren te vergroten en de academische banden tussen Taiwan en Europa verder te versterken.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending