Verbind je met ons

Steun

EU moet humanitaire hulp rekeningen betalen zeggen budget Europarlementariërs

DELEN:

gepubliceerd

on

20120704PHT01113_originalDe EU moet haar beloften nakomen om de rekeningen voor humanitaire hulp met alle mogelijke middelen te betalen en ten volle gebruik maken van de begrotingsflexibiliteit die het Parlement heeft verzekerd, zeiden sprekers tijdens een debat op 4 maart in de Begrotingscommissie over de financieringsproblemen waarmee de humanitaire hulp van de EU te kampen heeft. Commissaris Kristalina Georgieva zei dat de humanitaire hulpportefeuille van de EU nog eens 400 miljoen euro nodig heeft.

“Het is volkomen onaanvaardbaar dat de EU cheques uitschrijft op een lege bankrekening. We kunnen geen toezeggingen doen zonder achteraf de rekening te kunnen betalen”, aldus Anne Jensen (ALDE, DK), de rapporteur voor de begroting 2014.

“De Commissie moet voorstellen om alle middelen in te zetten om in de noodzakelijke financiering te voorzien, inclusief de flexibiliteitsinstrumenten die het Parlement heeft weten te bemachtigen tijdens de onderhandelingen over het meerjarig financieel kader”, voegde mevrouw Jensen eraan toe.

Met vier aanhoudende humanitaire noodsituaties van het hoogste niveau in Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Filipijnen, en de achterstand in de betalingen van vorig jaar die moeten worden betaald, is al een derde van het budget voor humanitaire hulp van de EU verdwenen. zijn uitgegeven, zei commissaris Georgieva. Ze verwachtte later in het jaar betalingsachterstanden.

"Vertragingen bij betalingen betekenen dat mensen sterven", zei de commissaris. "Het korte en het lange is dat we dit jaar nog eens 400 miljoen euro nodig hebben, waarvan 150 miljoen euro in juli."

Om te voorzien in de ontbrekende financiering voor humanitaire doelen zoals de exploitatie van ziekenhuizen en voedseldistributiecentra in door oorlog getroffen gebieden, riepen de begrotingsleden op tot het gebruik van volledige flexibiliteit, een kenmerk van de huidige meerjarenbegroting waar het Parlement met succes voor heeft gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. de onderhandelingen over de meerjarenbegroting.

Voorzitter: Alain Lamassoure (EVP, FR). De bijeenkomst werd mede voorgezeten door Michèle Striffler (EVP, FR), vicevoorzitter van DEVE en vaste rapporteur voor humanitaire zaken.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending