Verbind je met ons

Voorpagina

Op Wereld Longontsteking Day, World Vision vraagt ​​om dringende maatregelen om belangrijke doodsoorzaak in de wereld aan te pakken bij kinderen

DELEN:

gepubliceerd

on

photo760Op Wereldlongontstekingsdag roept World Vision de EU op om prioriteit te geven aan maatregelen ter voorkoming en behandeling van longontsteking, wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen.
"Longontsteking doodt elk jaar naar schatting 1.2 miljoen kinderen onder de vijf jaar - meer dan aids, malaria en tuberculose samen", aldus de EU-vertegenwoordiger van World Vision, Marius Wanders.

“Veel mensen zijn zich nog steeds niet bewust van het overweldigende dodental aan longontsteking. Als gevolg hiervan wordt de ziekte overschaduwd als prioriteit op de mondiale gezondheidsagenda. Wereldlongontstekingsdag is een kans om deze gezondheidscrisis onder de aandacht van het publiek te brengen en om beleidsmakers, donoren en het maatschappelijk middenveld in de EU aan te moedigen deze ziekte te bestrijden”, aldus Wanders.

World Vision zegt dat de toegang tot effectieve en betaalbare longontstekingsinterventies moet worden opgeschaald om ervoor te zorgen dat deze beschikbaar zijn voor de meest kwetsbaren. Volgens Wanders: “Er zijn effectieve vaccins tegen de twee meest voorkomende oorzaken van longontsteking, terwijl een antibioticakuur, die minder dan één dollar kost, de ziekte kan genezen als er vroeg genoeg mee wordt begonnen.” 

Het Global Action Plan for the Prevention and Control of Pneumonia, uitgebracht door de WHO en UNICEF, onthult dat jaarlijks 1 miljoen kinderlevens gered zouden kunnen worden als preventie- en behandelingsinterventies voor longontsteking op grote schaal zouden worden ingevoerd in de armste landen ter wereld.

"Vooral nu we de deadline van 2015 naderen voor de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling - die tot doel hebben de kindersterfte onder de vijf jaar met tweederde te verminderen - roepen we de EU en internationale donoren op om prioriteit te geven aan dringende maatregelen om het aantal sterfgevallen door longontsteking terug te dringen." legde Wanders uit.

World Vision is een internationale christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor kinderen en hun gezinnen over de hele wereld om armoede en onrecht aan te pakken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending