Verbind je met ons

Klimaatverandering

Taiwan blijft inspannen om uitdagingen van de klimaatverandering te overwinnen

DELEN:

gepubliceerd

on

Taiwanese advertentieDoor Stephen Shu-hung Shen
Minister van de Milieubeschermingsadministratie
Republiek China (Taiwan)

Het verzachten van de klimaatverandering – de meest urgente uitdaging waarmee de internationale gemeenschap vandaag de dag wordt geconfronteerd – heeft een directe invloed op de duurzame ontwikkeling van landen over de hele wereld, evenals op het voortbestaan ​​van de mensheid. Ondanks de unieke status van Taiwan in de internationale politiek heeft onze regering actief deelgenomen aan de mondiale inspanningen om de CO2010-uitstoot terug te dringen en onze burgers aangemoedigd om aan deze inspanningen bij te dragen. In XNUMX hebben we vrijwillig aan het UNFCCC-secretariaat en de internationale gemeenschap beloofd dat we concrete doelstellingen voor emissiereductie zouden stellen. De internationale gemeenschap moet de acties van Taiwan erkennen en er nota van nemen, en deze opnemen in het wereldwijde netwerk van wederzijdse hulp.

Er kunnen twee strategische componenten worden onderscheiden in onze pogingen om de gevolgen van klimaatverandering te verzachten: het fenomeen in bedwang houden en zich eraan aanpassen. Met betrekking tot het beperken van de klimaatverandering heeft de ROC-regering eind 2009 de Executive Yuan Steering Committee on Energy Conservation and Carbon Reduction opgericht, die verantwoordelijk is voor het formuleren van een nationaal masterplan om de uitstoot te verminderen. Het heeft tot doel actief een gezond juridisch klimaat en een groene transportinfrastructuur te creëren, evenals koolstofarme energiesystemen, gemeenschappen en industrieën. Ondertussen heeft Taiwan in 2012 nationale richtlijnen voor aanpassing aan de klimaatverandering aangenomen die acht grote domeinen bestrijken: rampen, essentiële infrastructuur, watervoorraden, landgebruik, kustgebieden, energievoorziening, biodiversiteit en gezondheid.

Bovendien blijft de regering de goedkeuring van een wetsvoorstel ter vermindering van de broeikasgassen bevorderen. Dit wetsvoorstel vormt, samen met de Energy Tax Bill die momenteel wordt bestudeerd, de Energy Management Act die al is geïmplementeerd, en het Renewable Energy Development Statute, het juridische raamwerk voor de vermindering van broeikasgassen in Taiwan.

President Ma Ying-jeou heeft expliciet verklaard dat “het ontwikkelen van een omgeving die wordt gekenmerkt door lage koolstofemissies en een grote afhankelijkheid van groene energie” een van de vijf pijlers is van de nationale ontwikkeling van Taiwan, om Taiwan geleidelijk te transformeren in een “koolstofarme, groene -energie-eiland”. De regering heeft ook op agressieve wijze een plan geïnitieerd om een ​​‘koolstofarm en duurzaam thuisland’ te bouwen.

Als onderdeel van dit plan zijn 52 plattelandsdorpen, drie steden – New Taipei, Taichung en Tainan – en één provincie, Yilan, geselecteerd als modelgemeenschappen op het gebied van koolstofarme en duurzame omgevingen, met als doel de mensen aan te moedigen van Taiwan om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van een dergelijk thuisland. Ondertussen promoot de overheid accu-uitwisselingssystemen voor elektrische motorfietsen, geografische informatiesystemen (GIS) voor fietswegennetwerken en hybride auto's. Het is ook van plan om de komende tien jaar alle traditionele bussen in stedelijke gebieden te vervangen door elektrische bussen, om zo geleidelijk een koolstofarme transportinfrastructuur tot stand te brengen.

Geconfronteerd met de ernstige uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt, hebben de inspanningen van Taiwan de afgelopen jaren om de CO2008-uitstoot terug te dringen al concrete resultaten opgeleverd. Van 2012 tot 0.1 daalde het jaarlijkse energieverbruik met gemiddeld 2004%, wat een aanzienlijke verbetering betekende ten opzichte van de periode 2007-3.3, waarin het met gemiddeld XNUMX% groeide.

advertentie

Bovendien daalde de uitstoot van koolstofdioxide door de verbranding van brandstoffen in 2008 voor het eerst, en tussen 2008 en 2012 bleef deze uitstoot dalen met gemiddeld 0.6% per jaar, wat ook veel beter was dan in de periode 2004-2007, waarin de uitstoot steeg met gemiddeld 2.7% per jaar. Als we in 2012 nader kijken, was de Taiwanese economie getuige van een groei van 1.32%, maar daalde de CO1.90-uitstoot met XNUMX%, wat aantoont dat er nu een omgekeerde relatie bestaat tussen economische groei en de uitstoot van broeikasgassen.

De ROC-regering heeft actief internationale steun gezocht om haar internationale ruimte uit te breiden, en is een pragmatische en constructieve dialoog met het vasteland van China op gang gebracht, waarmee aanzienlijke resultaten zijn geboekt. In 2009 nodigden de lidstaten van de Verenigde Naties voor het eerst de regering van het ROC uit om formeel als waarnemer deel te nemen aan de Wereldgezondheidsvergadering (WHA), en sindsdien zijn we dit jaar elk jaar blijven deelnemen. Bovendien werd Taiwan in september 2013 uitgenodigd om de 38 bij te wonenth Zitting van de Algemene Vergadering van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie als gast van de voorzitter van de Raad.

Onze deelname aan deze twee organisaties heeft een grote symbolische betekenis en heeft ons aanzienlijk bemoedigd. Wij hopen dat de internationale gemeenschap rekening zal houden met deze precedenten en Taiwan zal toestaan ​​substantieel deel te nemen aan het UNFCCC. Dit zal ons in staat stellen steun te krijgen van en bij te dragen aan de internationale gemeenschap.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending