Verbind je met ons

Economie

Visa-regels voor Chinezen die het VK bezoeken, worden versoepeld

DELEN:

gepubliceerd

on

chinese bezoekers verkleinen

Visumaanvragen voor Chinese bezoekers die het VK binnenkomen, worden vereenvoudigd, heeft bondskanselier George Osborne aangekondigd tijdens zijn handelsreis naar China. Volgens het plan hoeven Chinese staatsburgers die de EU bezoeken geen afzonderlijke visumaanvragen voor het VK in te dienen als ze boeken bij geselecteerde reisbureaus. De heer Osborne probeert meer Chinese bedrijven over te halen om in het VK te investeren. Maar hij vertelde BBC Radio 4's Heden programma dat zijn reis ook ging over het veranderen van de Britse houding ten opzichte van China.

"Veel mensen denken aan China als een sweatshop aan de Parelrivier. Toch loopt het voorop op het gebied van geneeskunde, computers en technologie. Het is een zeer snel veranderend land."

Eerder vertelde Osborne een publiek van studenten dat zijn bezoek om "veel meer dan een verzameling zakelijke deals" ging.

"Waar ik echt wil dat het over gaat, is het versterken van het begrip tussen onze twee naties, het verdiepen van onze vriendschap, het uitzoeken waar we door samen te werken het leven van al onze burgers kunnen verbeteren", zei hij in een toespraak tot universiteitsstudenten in Peking.

"Ja, natuurlijk, we hebben verschillen, verschillende politieke systemen, we hechten waarde aan verschillende dingen, en we moeten niet bang zijn om aan te geven waar we het niet mee eens zijn.

"Maar laten we het niet doen op een manier die niet respectvol is voor elkaar en elkaar probeert te begrijpen, en laten we proberen onze verschillen te overwinnen en samen te werken in vreedzame samenwerking.

advertentie

"Omdat we uiteindelijk hetzelfde willen: een beter leven voor onze burgers."

Adam Marshall, beleidsdirecteur bij de zakenlobbygroep de Britse Kamers van Koophandel, zei dat Britse bedrijven "een zucht van verlichting zouden slaken" bij de plannen om Chinese visumaanvragen te vereenvoudigen.

"Te lang heeft Groot-Brittannië Chinese investeringen en toerisme het hof gemaakt zonder de binnenkomst van Chinese bezoekers met dezelfde kracht te vergemakkelijken. Een responsief visumsysteem is cruciaal om aan te tonen dat het VK openstaat voor handel en investeringen", voegde hij eraan toe. Tijdens zijn reis van een week heeft de heer Osborne al een deal onthuld waarbij een Chinees bedrijf een belang van 20% nam in een nieuw bedrijventerrein in Manchester.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending