Verbind je met ons

Defensie

US betreurt Egyptische geweld en terugkeer naar noodwet

DELEN:

gepubliceerd

on

08142013_AP667972013397_jpg_300In reactie op de gebeurtenissen in Egypte zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry: “Geweld is eenvoudigweg geen oplossing in Egypte of waar dan ook”, en drong er bij alle partijen op aan om vreedzaam samen te werken in de richting van een politieke oplossing.

Kerry zei dat het geweld tussen de Egyptische veiligheidstroepen en aanhangers van de Moslimbroederschap “een ernstige klap” heeft toegebracht aan de verzoening van het land en aan de hoop van de Egyptenaren dat hun land zal overgaan naar een meer democratische en inclusieve samenleving. “cruciaal moment”.

Tijdens een toespraak in Washington op 14 augustus zei Kerry dat de Verenigde Staten het geweld krachtig veroordelen en dat de regering-Obama en andere wereldregeringen er bij de interim-heersers van Egypte op hebben aangedrongen “de rechten van vrije vergadering en vrije meningsuiting te respecteren”, terwijl zij ook een beroep hebben gedaan op demonstranten. om geweld en opruiing te vermijden.

“De gebeurtenissen van vandaag zijn betreurenswaardig en druisen in tegen het Egyptische streven naar vrede, inclusie en echte democratie. Egyptenaren binnen en buiten de regering moeten een stap terug doen”, zei Kerry. “Ze moeten de situatie kalmeren en verder verlies van mensenlevens voorkomen.”

Kerry voegde eraan toe dat de Verenigde Staten er sterk tegen zijn dat Egypte terugkeert naar de noodtoestand en riep de Egyptische autoriteiten op om deze zo snel mogelijk te beëindigen en “de fundamentele mensenrechten te respecteren, inclusief de vrijheid van vreedzame vergadering en een eerlijk proces volgens de wet”. ”

Het Egyptische leger en zijn interim-autoriteiten hebben “een unieke verantwoordelijkheid om verder geweld te voorkomen” en moeten “constructieve opties bieden voor een inclusief, vreedzaam proces over het hele politieke spectrum”, inclusief het wijzigen van de Egyptische grondwet en het houden van parlements- en presidentsverkiezingen.

“Geweld is eenvoudigweg geen oplossing in Egypte of waar dan ook”, zei Kerry. “Geweld zal geen routekaart voor de toekomst van Egypte creëren. Geweld belemmert alleen maar de overgang naar een inclusieve burgerregering, een regering gekozen in vrije en eerlijke verkiezingen die democratisch regeert, in overeenstemming met de doelstellingen van de Egyptische revolutie. En geweld en aanhoudende politieke polarisatie zullen de Egyptische economie alleen maar verder verscheuren en voorkomen dat deze groeit en de banen en de toekomst biedt die het Egyptische volk zo graag wil.”

Kerry zei dat de belofte van de Egyptische revolutie van 2011 nog niet volledig is gerealiseerd en dat hij ervan overtuigd blijft dat een weg naar een politieke oplossing nog steeds mogelijk is.

advertentie

In het Witte Huis zei woordvoerder Josh Earnest op 14 augustus dat “de wereld toekijkt” wat er in Egypte gebeurt en dat de regering-Obama herhaaldelijk de Egyptische veiligheidstroepen heeft opgeroepen om terughoudendheid te betrachten “en dat de regering de universele rechten van burgers respecteert”. zijn burgers, net zoals we er bij demonstranten op hebben aangedrongen vreedzaam te demonstreren”.

Earnest riep alle partijen in Egypte op om “zich te onthouden van geweld en hun meningsverschillen vreedzaam op te lossen”.

Woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Jen Psaki, zei op 14 augustus ook dat de VS van mening zijn dat de enige productieve weg voorwaarts is dat Egyptenaren van alle partijen samenwerken om een ​​politiek proces vooruit te helpen. Minister Kerry heeft contact gehad met wereld- en regionale leiders, waaronder de Egyptische leiders. interim-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig vice-president Mohamed ElBaradei, die aftrad vanwege het geweld, om de situatie in Egypte te bespreken.

“We kunnen hier geen oplossing forceren. We kunnen een productieve rol spelen door constructieve stappen voorwaarts te suggereren, wat we hebben gedaan, en we spelen graag elke rol die we kunnen spelen om Egypte terug te brengen naar een duurzame democratie, maar het is aan het Egyptische volk, het is aan het Egyptische volk. partijen om die keuzes te maken”, zei Psaki.

Ze zei dat de Amerikaanse hulp aan Egypte wordt herzien en onder de loep zal worden genomen als reactie op het geweld: “Als we naar de gebeurtenissen van vandaag en de gebeurtenissen van de afgelopen weken kijken, zullen we niet alleen blijven monitoren en betrokken blijven, maar we zullen de implicaties bekijken voor onze bredere relatie met Egypte, waartoe ook hulp behoort”, zei ze, eraan toevoegend dat de Verenigde Staten altijd “nadenken over manieren om beter te helpen, beter een rol te spelen … bij het helpen van Egypte om terug te keren naar een duurzame democratie. ”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending