Verbind je met ons

Voorpagina

Concrete resultaten van de eerste voorbereidende visserijgesprekken tussen Taipei en Manilla

DELEN:

gepubliceerd

on

De eerste voorbereidende bijeenkomst over visserijsamenwerking tussen het ROC en de Filippijnen vond plaats op 14 juni in Manilla, waarbij beide partijen beloofden het gebruik van gewapend geweld of geweld bij de tenuitvoerlegging van de visserijwetten te vermijden.Taiwanese boot

 

De bijeenkomst volgt op de vier eisen van de ROC-regering aan de Filippijnen nadat haar regeringsschip op 9 mei een gewapende aanval had gepleegd op een Taiwanese vissersboot, de Guang Da Xing No. 28, waarbij de visser Hong Shi-cheng om het leven kwam. Een van de eisen voor een snelle regeling van de onderhandelingen over visserijzaken was bedoeld om herhaling van soortgelijke incidenten te voorkomen.

 

De twee partijen kwamen tijdens de vergadering overeen om hun respectieve maritieme wetshandhavingsprocedures te delen, middelen vast te stellen om elkaar onverwijld op de hoogte te stellen wanneer wetshandhavingsmaatregelen worden genomen tegen vaartuigen en bemanningen van de andere partij, en een mechanisme te ontwikkelen voor de onmiddellijke vrijlating van vastgehouden vissersvaartuigen en hun bemanningen, in overeenstemming met de internationale praktijk.

advertentie

 

Verder werd geconcludeerd dat beide partijen elkaar in de nabije toekomst opnieuw zouden ontmoeten om voorlopige regelingen voor samenwerking op visserijgebied te bespreken, met inbegrip van beheers- en instandhoudingsregelingen voor visserijactiviteiten. In komende gesprekken zullen de twee partijen verwijzen naar de inhoudelijke inhoud van de visserijovereenkomst tussen Taiwan en Japan om het langdurige visserijgeschil tussen Taiwan en de Filippijnen te helpen oplossen.

 

Samenvattende conclusies van de bijeenkomst werden ondertekend door Samson TL Chang, waarnemend hoofd van de missie van het Taipei Economic and Cultural Office in Manilla, en Antonio I. Basilio, ingezeten vertegenwoordiger van het Manila Economic and Cultural Office in Taipei, en werden bijgewoond door Tsay Tzu-yaw, adjunct-directeur-generaal van het Fisheries Agency, ROC Council of Agriculture, en Asis G. Perez, directeur van het Philippine Bureau of Fisheries and Aquatic Resources.

Colin Stevens

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending