Verbind je met ons

Blogspot

Verkiezingen waarschijnlijk de nucleaire ambities van Teheran te veranderen

DELEN:

gepubliceerd

on

ayatollah Khamenei

presidentsverkiezingen van Iran deze maand is het onwaarschijnlijk dat Teheran te leiden om te voldoen aan internationale verplichtingen om zijn nucleaire programma op te schorten. Dergelijke beslissingen zullen met Opperste Leider Ali Khamenei blijven. De Europese Unie moet zich blijven richten op een dramatische toename van de druk op Iran door volledige handhaving van de huidige sancties en implementeren van nieuwe maatregelen.

Aankomende Iraanse presidentsverkiezingen zal niet vrij of eerlijk zijn. In ieder geval zijn ze het onwaarschijnlijk dat het nucleaire programma van het land te beïnvloeden.

De verkiezingen 14 juni zal de eerste presidentsverkiezingen sinds de frauduleuze 2009 peilingen dat land protesten tegen de regering leidde tot zijn. Hoewel rond 700 kandidaten ingeschreven voor de presidentiële race, zal het regime slechts een klein aantal toe te lopen, met uitzondering van iemand ontrouw aan haar of haar interpretatie van de islam.

Deze omstandigheden maken het onwaarschijnlijk dat een kandidaat inzet voor democratische waarden in staat om te lopen voor president zal zijn. Ongeacht wie stijgt op naar het presidentschap, zal Opperste Leider Ali Khamenei controle over de beslissingen over het nucleaire programma van het land te behouden. In de aanloop naar de verkiezingen, heeft Iran blijft zijn nucleaire programma uit te breiden in strijd met haar internationale verplichtingen. Het meest recente rapport van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) gaf aan Iran is uitdagend bevorderen zijn nucleaire programma door het installeren van nieuwe geavanceerde centrifuges. Als online gebracht in grote hoeveelheden, zouden deze centrifuges drastisch verminderen van de tijd Iran nodig heeft om wapens-grade uranium te produceren.

Iran blijft ook de bouw van een zwaarwaterreactor in directe schending van meerdere resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Terwijl de reactor niet geschikt is voor de productie van elektriciteit, kan de verbruikte splijtstof worden opgewerkt tot plutonium te produceren. In gesprekken tussen de permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland (P5 + 1) vorige maand in Kazachstan, Iran weigerde om een ​​tegenvoorstel te bieden aan een eerdere P5 + 1 aanbod, en onderhandelaars verliet de vergadering, zonder een datum voor verdere gesprekken. Na het verlaten van Kazachstan, Iran kondigde de ontwikkeling van twee uranium extraheren en verrijken van projecten die zijn vermogen om splijtbaar materiaal te produceren voor een wapen zou kunnen toenemen.

De Europese Unie moet volledig ten uitvoer huidige sancties en implementeren van nieuwe maatregelen om de economische druk te verhogen op Iran om haar beleid te veranderen. De Europese Unie moet landen nog steeds het kopen van Iraanse olie te overtuigen om hun aankopen aanzienlijk te verminderen. Landen die niet aan EU verwachtingen te voldoen moet gevolgen hebben, met inbegrip van sanctionering financiële instellingen die betrokken zijn bij de olie aankopen worden geconfronteerd. Bovendien moet de Europese Unie sancties tegen buitenlandse entiteiten blijven de handel met en ondersteuning van de National Iranian Oil Company (NIOC) en de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) af te dwingen. Financiële instellingen en individuen het uitvoeren van financiële transacties met of het verlenen van diensten aan de Centrale Bank van Iran of andere gesanctioneerde banken moeten worden geïdentificeerd en bestraft. De Europese Centrale Bank moet worden overgehaald om te stoppen waardoor Iran om transacties uit te voeren in euro's. De Europese Unie moet de internationale gemeenschap om Iran diplomatiek te isoleren rally.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending