Verbind je met ons

Uncategorized

De Ieren zijn nog steeds het meest optimistisch over de toekomst van de EU: Eurobarometer voorjaar 2024

DELEN:

gepubliceerd

on

Volgens de resultaten van de Spring 2024 Standard Eurobarometer-enquête, die deze week werd gepubliceerd, zijn respondenten in Ierland en Denemarken (beide 80%) het meest optimistisch over de toekomst van de EU. Gemiddeld in de hele EU was 62% van de ondervraagden optimistisch over de toekomst van de EU, waarbij het sentiment het laagst was in Frankrijk met 46%. Uit het onderzoek blijkt ook dat 66% van de Ieren nog steeds een positief beeld heeft van de EU (2 procentpunten gestegen sinds de vorige enquête in het najaar van 2023) en het op een na hoogste totaalbeeld, na Portugal, met 68% (een stijging van 4 punten). Het EU-gemiddelde was 44% (ongewijzigd).

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending