Verbind je met ons

Bulgarije

Schaamte! De Hoge Raad van Justitie zal Geshevs hoofd afhakken terwijl hij in Straatsburg is voor Barcelonagate

DELEN:

gepubliceerd

on

Two weeks after requesting the removal of immunity of Boyko Borisov and while he is in the process of releasing the SJC, Ivan Geshev will visit Strasbourg and will be heard by the European Parliament’s legal committee, of which Elena Yoncheva, the whistleblower in Barcelona, is a member.

De hoofdaanklager zal naar verwachting details verstrekken over het witwasprogramma waarbij de voormalige premier van Bulgarije volgens hem betrokken is.

Geshev has already requested Borisov’s immunity be removed to accuse him of money laundering for the Barcelona house, but Borisov fearlessly stated that he would not give it and reached an agreement with Kiril Petkov, Asen Vasilev, and Hristo Ivanov to protect him with immunity in exchange for handing over all the power in the state.

Het schandaal van het Barcelona House keert terug naar Europa en het Europees Parlement!

Two weeks after requesting the removal of Boyko Borisov’s immunity and while being in the process of releasing the SJC, Ivan Geshev will visit Strasbourg and be heard by the Legal Committee of the European Parliament, which includes Elena Yoncheva, the one who filed the signal regarding the house in Barcelona. The Chief Prosecutor is expected to provide details about the money laundering scheme in which he claims the former Prime Minister of Bulgaria is involved. The interest will be immense because Bulgaria is facing four sanctions from the European Commission in Brussels for money laundering.

Het Barcelona House maakt een daverende terugkeer naar Straatsburg!

Chief Prosecutor Ivan Geshev will attend the extraordinary session of the European Parliament’s group for the observation of democracy, the rule of law, and fundamental rights, as announced by the European Parliament.

advertentie

Die vindt plaats op 13 junith in Strasbourg, and the whole situation in Bulgaria will be discussed. The global topic is the problem of the rule of law in Bulgaria, and Barcelonagate will be included as an example of its systemic violation. The information about the session was first announced by Elena Yoncheva’s press office on Friday, as she is the only Bulgarian MEP in the group. Yoncheva also reported the signal about the Barcelona house to the European institutions.

According to the announcement, representatives of the Ministry of Justice, the Prosecutor’s Office, and non-governmental organizations are invited to the hearing. The non-government organization “Boec” will undoubtedly be present because they filed the signal to Geshev.

Geshev bevestigde aan BNEWS dat hij de uitnodiging al heeft geaccepteerd en Straatsburg zal bezoeken

Ivan Geshev confirmed to BNEWS that he accepted the invitation of the European Parliament and will participate in the hearing in the name of Bulgaria’s honour. The Chief Prosecutor will attend the session on June 13, as stated by the European Parliament. His participation in the closed-door meeting is expected with great interest in view of the new interrogations in the Barcelonagate case, as well as the requested immunity of GERB leader Boyko Borisov.

A lot of Western journalists will be waiting outside the meeting room. Geshev will then give a special briefing to all European media outlets interested in the topic of corruption in Bulgaria. Ivan Geshev is expected to inform the European Parliament and the European Commission about the attempts of politicians from the EPP (European People’s Party) to apply schemes for preserving immunity and protection from criminal prosecution for a certain famous Bulgarian and European politician.

Meer beschuldigingen tegen Boyko Borisov in de komende dagen!

Tegen die tijd zal Geshev waarschijnlijk nog minstens één aanklacht indienen tegen Boyko Borisov en een andere prominente minister van hem in verband met corruptie en het witwassen van geld. De komende dagen zullen er nog meer arrestanten zijn en na Qatargate zal deze zaak ook in Brussel een daverende impact hebben omdat er bestemmingen in het Midden-Oosten bij betrokken zijn.

EP-leden verwachten geïnformeerd te worden over wijzigingen in de wet op de rechterlijke macht, de plotselinge ontwikkelingen in zaken die het Europees Parlement al jaren volgt, zoals de Barcelonagate, evenals vragen die voortvloeien uit de opname van de bijeenkomst van "We Continuing the Change".

As a result of the beginning of Geshev’s activity, the willing personnel in the SJC to take his head were increasingly decreasing. The public opinion is that Geshev should keep his post and conduct the arrests and investigations to the end!

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending