Verbind je met ons

Uncategorized

European Newsroom-project officieel gelanceerd

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese perskamer project is formeel gelanceerd door vice-president Jourová en vice-president Schinas. Na de publicatie van een bedrag van € 1.76 miljoen open oproep tot het indienen van voorstellenwerd in december 2021 een consortium van Europese persbureaus geselecteerd om onafhankelijke berichtgeving over EU-aangelegenheden uit te voeren. De European Newsroom huisvest correspondenten van 18 persagentschappen onder de coördinatie van de Deutsche Presse-Agentur en heeft zijn thuisbasis gevestigd in de gebouwen van Belga, het Belgische persagentschap in Brussel. Het redactionele werk begon al in juli 2022. Naast hun reguliere werk voor hun bureau produceren correspondenten gezamenlijk nieuwsoverzichten over Europese aangelegenheden, waarbij ze elkaars nieuwslijnen en verspreidingskanalen voeden, waardoor ze een alomvattend, meertalig en pan-Europees perspectief op EU-aangelegenheden bieden. aan een publiek over het hele continent, onder hoge professionele normen. De European Newsroom verzorgt ook trainingen, met als doel correspondenten toe te rusten om de groeiende desinformatie tegen te gaan. Het opende onlangs zijn deuren voor Ukrinform, het Oekraïense persbureau, dat geen vergoedingen betaalt voor toegang tot de diensten van de European Newsroom. De financiering van de Europese Commissie zal de exploitatiekosten tot eind 2023 dekken. Meer informatie over het project is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending