Verbind je met ons

Gezondheid

Estse health-tech startup herdefinieert geestelijke gezondheidsondersteuning voor kinderen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Mei is de internationale bewustmakingsmaand voor geestelijke gezondheid om het stigma rond het onderwerp te verminderen en mensen voor te lichten. In de nasleep van de COVID-19-pandemie en de huidige oorlog in Oekraïne is psychisch welzijn iets waar iedereen mee worstelt.

Het is belangrijk om al in de kindertijd voor onze geestelijke gezondheid te zorgen, hoe eerder - hoe beter. De psyche van kinderen is erg vatbaar en de meest cruciale periode in de ontwikkeling van kinderen duurt ongeveer tot de leeftijd van 14 jaar. Helaas zijn er niet genoeg professionals in de geestelijke gezondheidszorg om iedereen te helpen die al hulp nodig heeft, en op de lange termijn is het efficiënter om zich te concentreren op preventie.

Daarom heeft Triumf Health, een in Estland gevestigde technische start-up, een leuke en boeiende mobiele game Triumf Hero ontwikkeld, die kinderen helpt hun emoties te herkennen en te reguleren, om te gaan met alledaagse stressfactoren en traumatische gebeurtenissen, en om zichzelf en anderen te begrijpen. beter om hen heen.

Bij het spelen van Triumf Hero gaan kinderen naar een magische wereld, Triumfland, waar ze

zijn inwoners moeten helpen. “Dit verhaal is interessant en empowerment voor kinderen omdat ze worden aangemoedigd om hun superkrachten te vinden en hun volledige potentieel te realiseren. Tegelijkertijd krijgen ze op bewijs gebaseerde ondersteuning van de geestelijke gezondheid, wat de grootste overwinning voor ons is", zegt de CEO van Triumf Health en doctor in de psychologie Kadri Haljas. “Tegenwoordig gebruiken kinderen niets saais en willen ze gewoon normaal zijn. Ze willen geen saaie dagboeken invullen die ze van een psycholoog krijgen. Zelfontdekking en leren kan interessant zijn en dit is wat onze game biedt.” - zegt dr. Haljas.

Als reactie op de oorlog in Oekraïne vertaalde Triumf Health hun oplossing naar het Oekraïens naast de eerder bestaande talen: Ests, Russisch, Engels, Zweeds en Fins, omdat het effect veel sterker is als het in de moedertaal wordt geleverd. De game is gratis beschikbaar in Oekraïne, Polen, Litouwen, Letland, Hongarije, Moldavië, Roemenië, Slowakije, Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken en kan hier worden gedownload: https://www.triumf.health/download-hero.

"Onze acties zijn geleid door een moreel besef, dat wil zeggen een verlangen om op de best mogelijke manier te helpen. We zijn ervan overtuigd dat technologie kan worden toegepast om mensen te helpen en we zijn in staat geweest om empirisch onderbouwde oplossingen te creëren die echt werken," - zei de CEO van Triumf Health.

advertentie

Daarnaast is het Triumf Health-team gelanceerd TikTok-kanalen in verschillende talen waar ze dagelijks leuke en leerzame inhoud over geestelijke gezondheid voor kinderen posten.

“Het is niet alleen het aanbieden van de Triumf Hero-game voor kinderen, we moeten meer praten over de geestelijke gezondheid van kinderen in het algemeen. TikTok is een directe manier om kinderen op verschillende locaties te bereiken. Ons doel is om met onze oplossing zoveel mogelijk kinderen te bereiken, omdat het voor iedereen gunstig is, ongeacht de huidige situatie”, zei Dr. Haljas.

Wanneer voor de geestelijke gezondheid van kinderen wordt gezorgd, kunnen ze de nodige vaardigheden ontwikkelen, positieve gewoonten voor de toekomst opbouwen en opgroeien tot gezonde individuen, want er is geen gezondheid zonder geestelijke gezondheid, en de zorg voor iemands psychisch welzijn zou zoals gewoonlijk moeten zijn als tandenpoetsen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending