#Brexit - Race om te slagen Mei begint met tien genomineerde kandidaten

| Juni 12, 2019
Tien kandidaten zijn genomineerd in de wedstrijd om Theresa May op te volgen als leider en premier van de Conservatieve Partij, de 1922-commissie van de partij, schrijven Elizabeth Piper en Kylie MacLellan.

Tot de kandidaten behoren voormalig voormalig minister-president Boris Johnson, zijn opvolger Jeremy Hunt, milieuminister Michael Gove, voormalig Brexit-minister Dominic Raab, minister van Volksgezondheid Matt Hancock en minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid.

De andere kandidaten zijn internationale ontwikkelingsminister Rory Stewart, voormalig minister Esther McVey, voormalig leider van het House of Commons Andrea Leadsom en conservatieve wetgever Mark Harper.

De eerste stemronde onder conservatieve wetgevers om te beginnen met het afronden van het veld tot twee kandidaten, die vervolgens zullen worden gestemd door partijleden, zullen plaatsvinden op donderdag (13 juni).

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Uncategorized

Reacties zijn gesloten.