#Lebanon: Betere EU hervestiging tools die nodig zijn om het land te helpen omgaan met vluchtelingencrisis

| September 23, 2016 | 0 Reacties

20160923pht43873_width_600Van Syrische vluchtelingen op weg naar zijn hervestigd naar Europa om de Palestijnse vluchtelingen die al het leven in kampen al jaren: de leden van de burgerlijke vrijheden commissiedelegatie kregen te veel verschillende mensen tijdens hun fact-finding missie naar Libanon op 19-22 september te spreken . Ze waren daar om de situatie aan te leggen voor toekomstige regels voor de hervestiging van vluchtelingen te beoordelen. Ze sprak ook met vertegenwoordigers van lokale NGO's en grote internationale organisaties.

EP-leden werken momenteel aan een volledige herziening van de wetgeving van het EU-asielsysteem. Ze zijn ook begonnen met het bespreken van een EU Hervestiging Framework door de Europese Commissie in juli in te voeren van een gemeenschappelijk Europees beleid om vluchtelingen te hervestigen uit landen buiten de EU.

De delegatie van de burgerlijke vrijheden commissie, onder leiding van commissievoorzitter Claude Moraes, reisde naar Libanon om de reacties van landen op de vluchtelingencrisis beter te begrijpen. Eerder bezochten commissieleden Calais, Griekenland en Turkije.

uitdagingen betrokken

LIBE-delegatie naar Libanon
leden van de delegatie een bezoek aan een school

Met meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen en honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen, Libanon is nu het land met het hoogste aantal vluchtelingen per hoofd van de bevolking. Een op de vier inwoners is nu een vluchteling. "Libanon is veruit overtroffen de inspanningen van de rest van de EU in haar antwoord op de crisis en heeft opmerkelijk goed opgevangen onder zeer moeilijke omstandigheden", aldus Moraes, een Brits lid van de S & D-groep, in een verklaring na het bezoek.

De toestroom van vluchtelingen heeft de vitale infrastructuur in het land zwaar getroffen, zoals onderwijs en sanitaire voorzieningen. De beperkingen van hun recht op werk leiden de overgrote meerderheid van de Syriërs tot uitbuiting en armoede. "Mensen leven in erbarmelijke omstandigheden, in overvolle appartementen die door meerdere gezinnen worden gedeeld om de huur te betalen of zelfs in parkeergarages, zonder water, toilet of elektriciteit", aldus Moraes.

Voorwaarden zijn ook zeer moeilijk voor de 280,000 Palestijnse vluchtelingen, de overgrote meerderheid wonen in 12 kampen zoals de Shatila kamp. Zij zijn afhankelijk van UNRWA voor basisdiensten zoals onderwijs en gezondheidszorg.

De rol van de EU

De EU heeft uitgetrokken meer dan € 776 miljoen aan kwetsbare gemeenschappen in Libanon steunen sinds het begin van de crisis. Echter, Moraes benadrukt: "Er is een dringende noodzaak voor de EU van juridische instrumenten die echt werken en kan bijdragen aan de demografische druk op landen als Libanon te verlichten en in de regio te voorkomen dat verdere destabilisatie vast."

Meer informatie

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Uncategorized

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *