Verbind je met ons

Reizen

8 verhuistips voor een stressvrije overgang

DELEN:

gepubliceerd

on

Relocating abroad is meant to be an exciting time, but if you’ve ever moved before, you know that it is anything but relaxing. Before you get to have your fresh start, you need to prepare a lot of different things first.

At times, it can certainly get a little overwhelming. However, you shouldn’t give up and throw in the towel. You just need to know where to get started.

In dit artikel gaan we acht verhuistips bekijken die u kunt volgen voor een stressvrije transitie.

Begrijp welke documentatie u nodig heeft.

As you are probably already aware, you need a lot of different documentation to move abroad. From your visa and passport to references, prescriptions, and birth certificates – you’ll want to have everything sorted out in advance.

Een ander cruciaal gebied waar u verder naar moet kijken, zijn uw medische opties, zoals deze ziektekostenverzekering in portugal voor buitenlanders. The more organized you are, the better, and you want to be sure you’ve got the necessary coverage.

Geef jezelf voldoende tijd om je voor te bereiden

advertentie

The entire moving process (especially an overseas relocation) is rather lengthy. If you don’t give yourself enough time, you’re setting yourself up for unnecessary stress.

As soon as you know you’re going to move, start making preparations. This doesn’t just include booking flights and organizing paperwork but also packing up all of your belongings. It will take longer than you think!

Je kunt enkele handige tips vinden om te ontrommelen hier.

Breng uw financiën en budget in kaart

This is something that we can’t stress enough – Before you move, you want to have all of your finances set in stone. The fact is, even if you think you’ve got all of your expenses covered, there is a possibility you will need more cash. Accidents happen!

naast geld besparend, research your banking options. You’ll also need to speak to your existing bank provider so that your accounts don’t get frozen while you make the transition.

Maak een inpakchecklist

While you don’t want to overpack for your move, you also don’t want to pack too little. If you’re underprepared, you may end up having to pay for a lot of unnecessary items upon arrival, which can ruin your planned budget.

Thankfully there are plenty of great packing checklists out there that you can use online. It’s also a good idea to look up some tips on securing your items so they don’t break during transport.

Onderzoek verhuisbedrijven vooraf

Over het vervoeren van spullen gesproken: u moet de tijd nemen om verhuisbedrijven vooraf met elkaar te vergelijken. Afhankelijk van hoeveel u neemt, kan dit een van uw grootste uitgaven zijn, en de prijzen variëren aanzienlijk tussen bedrijven.

Ook wilt u er zeker van zijn dat ze beschikbaar zijn op de dagen dat u arriveert. Anders moet u mogelijk lang wachten voordat u uw artikelen ontvangt!

Begrijp gewoonten, tradities en etiquette

Eén ding waar veel mensen zich zorgen over maken als ze naar het buitenland verhuizen, is het per ongeluk beledigen van de lokale bevolking. Elk land heeft zijn eigen land unieke gebruiken and etiquette, and there may be things you typically do that won’t be considered acceptable.

This is why it’s so important to do your research into these traditions. It will make it easier for you, and you’ll be able to avoid making any mistakes that could put you in a dangerous situation.

Neem contact op met de benodigde aanbieders

We hebben het al gehad over het regelen van de benodigde documentatie en financiën, maar een ander ding waar u aan moet denken voordat u verhuist, is contact opnemen met de benodigde dienstverleners. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u bepaalde abonnementen moet opzeggen en het doorsturen van e-mail moet instellen.

It’s easy to forget a lot of these things, but it’s best not to leave them till the last minute. You could end up with a bunch of bills from a country you aren’t even living in!

Neem de tijd om u te concentreren op gezondheid en welzijn

Lastly, one of the most essential tips to follow is to focus on your health and wellbeing. It’s easy to get swept up in all of the tasks at hand, but you don’t want to neglect to take care of yourself.

Eat well and nutritiously, fit in a daily workout and reach out to your GP if you’re feeling overwhelmed. You’ll be in a much better state to cope with your move and will be able to handle anything that life throws at you.

Laatste woorden

And that’s it! These are eight relocation tips for a stress-free transition. While we can’t promise that everything will go smoothly, the above will help minimize the risk of any accidents so that you can focus on truly enjoying yourself. 

Vergeet niet dat er altijd licht zal zijn aan het einde van de tunnel. Succes!

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending