Verbind je met ons

Tussenruimte

Amerikaanse kijk op de ruimte: Amerikaanse rol, NASA-prioriteiten en impact van particuliere bedrijven

DELEN:

gepubliceerd

on

In een veranderende wereld van ruimteverkenning, die wordt bepaald door intensivering van particuliere inspanningen en concurrentie tussen een groeiend aantal landen, zegt 69% van de Amerikanen dat het essentieel is dat de VS een wereldleider in de ruimtevaart blijven, vergeleken met 30% die zegt dat dit niet het geval is. een essentiële rol voor het land, aldus een nieuwe Pew Research Center-enquête. Het nieuwe rapport, gebaseerd op een onderzoek onder 10,329 Amerikaanse volwassenen, uitgevoerd van 30 mei tot 4 juni 2023, in het American Trends Panel van het Center, constateert dat de meeste Amerikanen blijven geloven dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een cruciale rol te spelen heeft, zelfs als particuliere ruimtevaartbedrijven, zoals SpaceX, Blue Origin en Virgin Galactic, zijn steeds meer betrokken bij de ruimtevaart. Over het geheel genomen zegt 65% dat het essentieel is dat NASA betrokken blijft bij ruimteverkenning. Een kleiner deel (32%) is van mening dat particuliere bedrijven ervoor zullen zorgen dat er voldoende vooruitgang wordt geboekt op het gebied van ruimteverkenning, zelfs zonder de tussenkomst van NASA.  

Terwijl Amerikanen naar de toekomst van de ruimte kijken, denkt 69% dat er de komende vijftig jaar zeker of waarschijnlijk een groot probleem zal zijn met het puin in de ruimte van raketten, satellieten en andere door de mens gemaakte objecten. Als het om ruimtetoerisme gaat, verwacht 50% van de Amerikanen dat mensen tegen het jaar 55 routinematig als toerist naar de ruimte zullen reizen, terwijl 2073% denkt dat dit niet zal gebeuren. Tegelijkertijd achten Amerikanen andere futuristische mogelijkheden in de ruimte de komende vijftig jaar minder waarschijnlijk: 44% denkt dat de VS in deze periode zeker of waarschijnlijk tegen andere landen in de ruimte zullen vechten, en 50% gelooft dat intelligent leven dat zeker of waarschijnlijk zal doen. zijn ontdekt op een andere planeet. Slechts ongeveer een derde van de Amerikanen zegt dat er de komende vijftig jaar op andere planeten koloniën zullen worden gebouwd waar lange tijd kan worden gewoond, terwijl 50% zegt dat dit niet zal gebeuren. De nieuwe enquête van het Pew Research Center werpt een brede blik op de houding van Amerikanen ten opzichte van de ruimte.

De belangrijkste bevindingen uit het rapport zijn: Amerikanen plaatsen het monitoren van asteroïden die de aarde zouden kunnen treffen bovenaan de prioriteitenlijst van NASA. Zes op de tien Amerikanen zeggen dat dit een topprioriteit zou moeten zijn voor NASA, en nog eens 30% zegt dat dit een belangrijke maar lagere prioriteit is. Het monitoren van het klimaatsysteem van de planeet heeft ook een hoge prioriteit voor NASA, waarbij 50% van de Amerikanen zegt dat dit een topprioriteit zou moeten zijn. Minder dan de helft van de Amerikanen beoordeelt de andere zeven doelstellingen uit het onderzoek als topprioriteiten voor NASA: 40% zegt dat het uitvoeren van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek om de kennis over de ruimte te vergroten een topprioriteit zou moeten zijn, en 35% zegt hetzelfde voor de ontwikkeling van technologieën die aangepast voor ander gebruik. Relatief weinig Amerikanen zeggen dat het voor NASA een topprioriteit zou moeten zijn om te zoeken naar leven en planeten die leven zouden kunnen ondersteunen (16%) of om menselijke astronauten naar de maan (12%) of Mars (11%) te sturen.

Republikeinen en Democraten hebben vergelijkbare opvattingen over de rol van de VS in de ruimtevaart en de prioriteiten van NASA, maar verschillen van mening over het monitoren van het klimaat op aarde. Republikeinen en Democraten, inclusief degenen die achter beide partijen staan, zullen vrijwel even vaak zeggen dat de VS wereldleider moeten zijn op het gebied van ruimteverkenning (respectievelijk 72% en 69%). Ze hebben ook grotendeels dezelfde opvattingen over veel van de prioriteiten van NASA: 64% van de Democraten en 57% van de Republikeinen zeggen dat het monitoren van asteroïden die de aarde zouden kunnen treffen een topprioriteit voor NASA zou moeten zijn. De partizanen verschillen echter van mening over de vraag hoeveel prioriteit NASA zou moeten geven aan het monitoren van het klimaatsysteem op aarde. Ongeveer zeven op de tien Democraten zeggen dat het monitoren van belangrijke delen van het klimaat een topprioriteit zou moeten zijn voor NASA, vergeleken met slechts 30% van de Republikeinen die hetzelfde zeggen.

De publieke beoordelingen van particuliere ruimtevaartbedrijven zijn positief over de meeste aspecten van hun prestaties, maar veel Amerikanen blijven onzekerWanneer gevraagd wordt om vier kerngebieden van de prestaties van particuliere ruimtevaartbedrijven te beoordelen, zegt 48% van de Amerikanen dat particuliere ruimtevaartbedrijven over het algemeen goed werk leveren door raketten en ruimtevaartuigen te bouwen die veilig en betrouwbaar zijn, vergeleken met 12% die zegt dat ze bezig zijn met het bouwen van raketten en ruimtevaartuigen die veilig en betrouwbaar zijn. meestal slecht werk. Nog eens 39% zegt het niet zeker te weten. Amerikanen laten soortgelijke gevoelens blijken als ze worden gevraagd naar particuliere ruimtevaartbedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de ruimteverkenning: 47% zegt dat deze bedrijven het op dit gebied overwegend goed doen, 12% zegt dat deze bedrijven het meestal slecht doen, en 40% zegt van niet. Zeker niet. Ondertussen slaat het publiek een minder positieve toon aan als het gaat om de manier waarop particuliere ruimtevaartbedrijven het puin van raketten en satellieten in de ruimte beperken: 26% zegt dat ze het overwegend slecht doen, vergeleken met 21% die zegt dat ze het vooral slecht doen. goed gedaan (53% zegt het niet zeker te weten).

Amerikanen zijn per saldo niet enthousiast over zelf reizen naar de ruimte: 35% zegt dat ze geïnteresseerd zouden zijn in een baan om de aarde in een ruimtevaartuig, vergeleken met 65% die zegt hier niet in geïnteresseerd te zijn. De rente is sinds 7 met 2018 procentpunten gedaald, de laatste keer dat het Centrum deze vraag stelde. De interesse in een baan om de aarde is groter onder jongere dan onder oudere volwassenen: ongeveer de helft van de leeftijdsgroepen van 18 tot 29 jaar (48%) zegt zeker of waarschijnlijk geïnteresseerd te zijn in een baan om de aarde in een privéruimtevaartuig, terwijl slechts 17% van de mensen van 65 jaar en ouder Hetzelfde zeggen.

Het is vooral waarschijnlijk dat mannen een Amerikaanse leiderschapsrol in de ruimtevaart ondersteunen, bekend zijn met NASA en betrokken zijn geweest bij ruimtevaartgerelateerde activiteiten. Mannen zeggen 12 procentpunten vaker dan vrouwen dat het essentieel is dat de VS wereldleider blijven op het gebied van ruimteverkenning (75% versus 63%). Mannen zeggen ook iets vaker dan vrouwen dat ze bekend zijn met NASA, omdat ze het afgelopen jaar op zijn minst iets over de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie hebben gehoord (75% van de mannen versus 60% van de vrouwen). Op dezelfde manier zeggen mannen vaker dan vrouwen dat ze het afgelopen jaar aan ten minste één ruimtevaartgerelateerde activiteit hebben deelgenomen (55% van de mannen versus 38% van de vrouwen). Niettemin hebben mannen en vrouwen grotendeels dezelfde opvattingen over de meeste van de NASA-prioriteiten die in het onderzoek zijn opgenomen.
Dit behoren tot de bevindingen uit het nieuwe rapport, dat is gebaseerd op een onderzoek onder 10,329 Amerikaanse volwassenen, uitgevoerd van 30 mei tot 4 juni 2023, met behulp van het American Trends Panel van het Center. De foutmarge voor de volledige steekproef bedraagt ​​plus of min 1.5 procentpunt.
Om het volledige rapport te lezen, klik hier: https://www.pewresearch.org/science/2023/07/20/americans-views-of-space-u-s-role-nasa-priorities-and-impact-of-private-companies/
Methodologie: https://www.pewresearch.org/science/2023/07/20/views-of-space-methodology/
Enquête bovenlijn: https://www.pewresearch.org/science/wp-content/uploads/sites/16/2023/07/PS_2023.07.20_Space_TOPLINE.pdf

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending