Verbind je met ons

Politiek

Visumbeleid: Commissie inventariseert de voortgang op weg naar volledige visumwederkerigheid met de Verenigde Staten

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie is rapportage over de vooruitgang die sinds december 2020 is geboekt bij het bereiken van volledige wederkerigheid inzake visumvrijstelling met de Verenigde Staten. Ervoor zorgen dat landen op de EU-visumvrije lijst afzien van de visumplicht voor burgers van alle EU-lidstaten is een grondbeginsel van het EU-visumbeleid. De ministeriële bijeenkomsten van de EU en de VS op het gebied van Justitie en Binnenlandse Zaken in juni en december 2021, evenals de aanwijzing van Kroatië en de toetreding tot het Amerikaanse Visa Waiver Program in september, tonen aan dat aanhoudende diplomatieke betrokkenheid en steun aan de lidstaten om te voldoen aan de vereisten voor toetreding tot de VS Visa Waiver Program blijft resultaten opleveren. Polen trad in november 2019 ook toe tot het Amerikaanse Visa Waiver Program.

De Commissie blijft zich inzetten voor volledige visumwederkerigheid voor alle lidstaten en heeft samengewerkt met de Verenigde Staten, evenals met Bulgarije, Cyprus en Roemenië om hen te helpen voldoen aan de vereisten van het Visa Waiver Program van de Verenigde Staten. De mededeling onderstreept de voortdurende inspanningen en inzet van de Commissie om de huidige situatie van niet-wederkerigheid aan te pakken, ondanks de COVID-19-pandemie. Met de mededeling wordt gevolg gegeven aan het politieke engagement dat tot uitdrukking is gebracht in de laatste mededeling vanaf december 2020 om uiterlijk in december 2021 aan het Europees Parlement en de Raad verslag uit te brengen over de ontwikkelingen op dit gebied.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie
advertentie

Trending