Verbind je met ons

Oostenrijk

Commissie keurt Oostenrijkse loonsubsidieregeling van 60 miljoen euro goed ter ondersteuning van seizoensbedrijven die getroffen zijn door de coronaviruspandemie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft een Oostenrijkse loonsubsidieregeling van 60 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van seizoensbedrijven die getroffen zijn door de coronaviruspandemie en de verplichte sluitingsmaatregelen die de Oostenrijkse regering heeft opgelegd tussen 22 november en 12 december 2021 (17 december 2021 in Opper-Oostenrijk) om te voorkomen dat de verspreiding van het virus. De regeling is goedgekeurd in het kader van de staatssteun Tijdelijk kader. In het kader van de regeling zal de overheidssteun de vorm aannemen van loonsubsidies die een deel van de loonkosten dekken voor de werknemers die tussen 3 november en 12 december 2021 in dienst zijn getreden (17 december voor Opper-Oostenrijk).

De maatregel is bedoeld om tijdelijke steun te verlenen totdat de in aanmerking komende bedrijven een aanvraag kunnen indienen voor het programma voor werktijdverkorting ('Kurzarbeit' genaamd), dat de loonkosten dekt van werknemers die ten minste één volledige kalendermaand salaris in dienst hebben gehad. De maatregel helpt seizoensbedrijven om hun loonkosten te dekken, hun activiteiten te hervatten en ontslagen te voorkomen. De Commissie heeft vastgesteld dat de Oostenrijkse regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling. In het bijzonder (i) zal de maatregel bedrijven helpen die in het bijzonder worden getroffen door de uitbraak van het coronavirus en is bedoeld om ontslagen te voorkomen; (ii) de maandelijkse loonsubsidies zullen niet meer bedragen dan 80% van het bruto maandsalaris van het begunstigde personeel; en (iii) de steun zal uiterlijk op 30 juni 2022 worden toegekend.

De Commissie concludeerde dat de maatregel noodzakelijk, passend en evenredig is om een ​​ernstige verstoring van de economie van een lidstaat te verhelpen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3, onder b), VWEU en de voorwaarden van het tijdelijke kader. Op basis hiervan heeft de Commissie de maatregel goedgekeurd in het kader van de EU-staatssteunregels. Meer informatie over het tijdelijke kader en andere acties van de Commissie om de economische gevolgen van de pandemie van het coronavirus aan te pakken, is te vinden hier. De niet-vertrouwelijke versie van het besluit zal beschikbaar worden gesteld onder zaaknummers SA.101086 in de staatssteun register op de Commissie concurrentie website.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending