Verbind je met ons

Europese Commissie

Toekomst van Europa: plenaire conferentie bespreekt aanbevelingen van burgerpanels

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De plenaire vergadering zal de balans opmaken van de 90 aanbevelingen van de panels over 'Europese democratie / waarden en rechten, rechtsstaat, veiligheid' en 'Klimaatverandering, milieu / gezondheid', en van de daarmee verband houdende aanbevelingen van nationale burgerpanels.

In de twee Europese burgerpanels die hun aanbevelingen tot dusver hebben afgerond, kwamen elk van hen met 200 Europeanen van verschillende leeftijden en achtergronden, uit alle lidstaten, (persoonlijk en op afstand) bijeen om aanbevelingen te bespreken en aan te nemen over de uitdagingen waarmee Europa nu wordt geconfronteerd en in de toekomst. Het panel "Europese democratie / waarden en rechten, rechtsstaat, veiligheid" aangenomen 39-aanbevelingen op zijn laatste sessie georganiseerd door het Europees Universitair Instituut in Florence (Italië) in december. Het panel 'Klimaatverandering, milieu / Gezondheid' was georganiseerd door het Europacollege in Natolin en de stad Warschau (Polen) in januari, waar het eindigde 51-aanbevelingen binnen zijn opdracht. Deze 90 aanbevelingen zullen nu worden gepresenteerd en besproken tijdens de komende plenaire conferentie van 21-22 januari in het Europees Parlement in Straatsburg (Frankrijk), samen met de bijbehorende aanbevelingen van nationale burgerpanels.

Wanneer: vrijdag 21 januari - zaterdag 22 januari 2022 (inclusief voorbereidende vergaderingen, werkgroepen en politieke caucusvergaderingen)

Waar: Europees Parlement in Straatsburg, met fysieke deelname en deelname op afstand

De opening van de plenaire vergadering van de conferentie zal ook een eerbetoon zijn aan de overleden voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, die op 11 januari is overleden. De volledige agenda is beschikbaar hier.

Achtergrond

De plenaire vergadering van de conferentie debatteert over de aanbevelingen van zowel nationale als Europese burgerpanels, en de input die is verzameld van het meertalige digitale platform, gegroepeerd op thema, zonder een vooraf bepaald resultaat. De plenaire vergadering zal op basis van consensus haar voorstellen voorleggen aan het College van Bestuur. Deze zal in volledige samenwerking en volledige transparantie met de plenaire vergadering een verslag opstellen. De panels hebben 80 burgers geselecteerd (20 voor elk panel) om hen te vertegenwoordigen in de plenaire vergadering van de conferentie. Deze vertegenwoordigers namen plaats tijdens de tweede zitting van de plenaire vergadering op 23 oktober in Straatsburg. Lees meer informatie over de samenstelling, het doel en de werkzaamheden van de plenaire vergadering en download alle relevante documenten voor het komende weekend op de Conferentie plenaire webpagina.

advertentie

De vier Europese burgerpanels zijn een door de burger geleid proces en een hoeksteen van de conferentie over de toekomst van Europa. Hun beraadslagingen houden rekening met bijdragen van burgers die uit heel Europa zijn verzameld via het meertalige digitale platform en evenementen die in de lidstaten worden gehouden, en ondersteund door presentaties van vooraanstaande academici en andere experts.

Alle Europeanen kunnen blijven bijdragen aan het debat via de meertalig digitaal platform.

Proces van de conferentie over de toekomst van Europa

Tijdlijn van de conferentie over de toekomst van Europa

Gratis foto's, video- en audiomateriaal van het multimediacentrum van het Parlement

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending