Verbind je met ons

Europees parlement

Het debat over de staat van het EU-debat 2023: zo volgt u het 

DELEN:

gepubliceerd

on

De leden van het Europees Parlement zullen op 13 september het werk van de Europese Commissie onder de loep nemen om ervoor te zorgen dat de EU tegemoetkomt aan de belangrijkste zorgen van de Europeanen. Volg het debat over de Staat van de EU live.

Wat is het debat over de staat van de Europese Unie?

Elk jaar in september komt de voorzitter van de Europese Commissie naar het Europees Parlement om met de leden van het Europees Parlement te bespreken wat de Commissie het afgelopen jaar heeft gedaan, wat zij van plan is het komende jaar te doen en haar visie op de toekomst van de Staat van de Europese Unie debat.

Tijdens het debat houden de leden van het Europees Parlement, als gekozen vertegenwoordigers van de EU-burgers, de Commissie ter verantwoording en houden zij haar werk onder de loep om er zeker van te zijn dat de belangrijkste zorgen van de Europeanen worden aangepakt.

Het debat over de stand van de EU is van invloed op het werkprogramma van de Commissie voor het komende jaar.

Waarom is het debat over de staat van de EU in 2023 belangrijk?

De toespraak van dit jaar door voorzitter Ursula von der Leyen is de laatste vóór de Europese verkiezingen in juni 2024.

Tegen de achtergrond van een snel veranderend mondiaal landschap is het debat over de Staat van de EU een cruciale gelegenheid om de vooruitgang te beoordelen die is geboekt met betrekking tot de prioriteiten die Von der Leyen in 2022 heeft geschetst en die een uitdaging blijven. Ze bevatten de reactie van de EU op de Russische oorlog in Oekraïne, beperking van de klimaatverandering, maatregelen om de stijgende kosten van levensonderhoud aan te pakken, het worstelen met de energie crisisen het handhaven van de rechtsstaat.

Hoe het debat over de Staat van de EU te volgen

Het debat wordt live gestreamd op deze website op woensdag 13 september vanaf 9.00 uur CET. Vertolking zal beschikbaar zijn in alle 24 officiële talen van de EU. Selecteer gewoon de taal van uw keuze. Er zal ook worden gezorgd voor vertolking in internationale gebarentaal.

Je kunt ook live meekijken Facebook or YouTube en doe mee aan de discussie daar of op onze andere sociale mediakanalen, waaronder X (voorheen Twitter), LinkedIn en Instagram.

Als je online wilt deelnemen aan de discussie, vergeet dan niet om de hashtag #SOTEU.

Foto's en video's van het evenement vindt u op Multimediacentrum van het Parlement.

Meer over het debat over de Staat van de Europese Unie 2023  

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending