Verbind je met ons

Europees parlement

De echte wortels van Qatargate

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het recente schandaal in Brussel, de zogenaamde Qatargate, heeft verschillende vragen doen rijzen over hoe het buitenland binnen de Europese instellingen, met name in het Europees Parlement, functioneert. Wie de afleveringen van het drama volgt, zal merken dat die er zijn sommige pogingen om de verantwoordelijkheid van de beschuldigde huidige en voormalige gekozen functionarissen in verschillende richtingen te schuiven. Toch had het schandaal niet als een verrassing mogen komen voor degenen die actief zijn in de Brusselse Bubble.

Bovendien hadden de oplettenden in het verleden, althans het afgelopen jaar, gemerkt dat sommige activiteiten sommige landen probeerden te beschuldigen van duistere operaties binnen de Brusselse bubbel.

Afgelopen april publiceerde een organisatie genaamd 'Droit au Droit' een rapport over de invloed van de Emiraten in Brussel en hoe de operatie beleidsmakers omkoopt om een ​​beleid van de Emiraten te ondersteunen. De toenmalige voorzitter van de subcommissie mensenrechten, de Belgische Maria Arena, lanceerde zelfs een debat in die commissie om het rapport te bespreken. Als men de website van de organisatie nader bekijkt, Droit au Droit (https://www.dadinternational.org/), geleid door de Italiaan Nicola Giovannini, lijkt het erop dat de organisatie dit rapport als enige doel heeft en sindsdien zijn de activiteiten vertraagd of beëindigd. Als iemand dieper gaat, vindt hij andere non-profitorganisaties met vergelijkbare doelen en eindes.

Waar het hier op neerkomt, en het argument dat moet worden gebruikt, is dat het netwerk dat door de Belgische autoriteiten werd onthuld als primair doel had, meer dan het ondersteunen van Qatar, om activiteiten tegen de Emiraten te promoten en het beleid dat het Prinsdom doordrukt dat leidde tot de afspraken met Israël. In de discussie in de subcommissie Mensenrechten in het Europees Parlement lag het voornemen om de Emiraten in verband te brengen met de Russische agressie in Oekraïne en de moord op de Saoedische journalist Khashoggi vrij voor de hand. Men zou kunnen zeggen hoe eigenaardig de voorzitter van de subcommissie was bij het kiezen van de onderwerpen en de organisaties om debatten in het Europees Parlement op gang te brengen.

Hier ligt dus het echte probleem, het netwerk van ambtenaren in het Europees Parlement die gehecht waren aan deze agenda, bovendien een agenda die duidelijk wordt gesteund door de Moslimbroederschap, die elke discussie probeerde uit te voeren die hun agenda zou kunnen ondersteunen, en in de andere richting, waarbij de Emiraten, Saoedi-Arabië en Israël worden aangevallen.

De discussie rond de belangengroepen in het Europees Parlement leidt de Qatargate in een andere richting, autoriteiten moeten de lijn van het Mensenrechtennetwerk volgen. het verkrijgen van EU-financiering is een realiteit die van de Qatargate slechts het topje van de ijsberg maakt.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending