Verbind je met ons

Europees parlement

Vijf manieren waarop het Europees Parlement online gamers wil beschermen 

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het Europees Parlement wil een betere consumentenbescherming voor online videogames en tegelijkertijd het potentieel van de sector vergroten.

De Europese videogamesector groeit snel - cijfers uit de industrie schatte de marktomvang in 2021 op € 23.3 miljard.

Op 17 januari debatteren EP-leden over een rapport waarin wordt opgeroepen tot geharmoniseerde EU-regels, zodat online gamers beter worden beschermd. De tekst, waarover de leden van het Europees Parlement op 18 januari zullen stemmen, erkent ook het belangrijke potentieel van de sector voor innovatie, groei en het scheppen van banen en stelt ondersteunende maatregelen voor.

Lees meer over het belang en de voordelen van de digitale transformatie.

Zorgen voor een veiligere omgeving voor spelers

Problematische aankooppraktijken aanpakken

Computerspellen kunnen spelers ertoe aanzetten om "loot boxes" te kopen, dit zijn bundels van willekeurige virtuele items die spelers vooruit helpen in het spel. Aangezien mensen echt geld uitgeven, kan dit negatieve psychologische en financiële gevolgen hebben door ongewenste of ongecontroleerde aankopen.

advertentie

Het Parlement roept de Europese Commissie op om de manier waarop loot boxes worden verkocht te analyseren en de nodige stappen te ondernemen om tot een gemeenschappelijke Europese aanpak te komen om de bescherming van de consument te waarborgen.

EP-leden waarschuwen ook voor de praktijk van "gold farming", waarbij gebruikers in-game valuta verwerven en deze later voor echt geld verkopen. echte valuta, in strijd met de algemene voorwaarden die worden toegepast door uitgevers van videogames.

Deze praktijken kunnen verband houden met het witwassen van geld, dwangarbeid en uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Daarom roept het Parlement de nationale autoriteiten op om er een einde aan te maken.

Opzeggen makkelijker maken

EP-leden benadrukken dat het opzeggen van abonnementen op online videogames net zo eenvoudig moet zijn als erop abonneren en zeiden dat automatische verlengingen problematisch kunnen zijn als ze voor onbepaalde tijd doorgaan tegen de bedoelingen van de consument in.

Het retour- en terugbetalingsbeleid moet in overeenstemming zijn met de EU-consumentenwetgeving, aangezien consumenten hetzelfde recht moeten hebben om te retourneren en om terugbetaling te vragen voor online aankopen als voor persoonlijke aankopen.

Kinderen beter beschermen

Het Parlement wil ervoor zorgen dat kinderen beter worden beschermd tegen de mogelijke schade van online videogames en gerichte reclame.

Het roept op tot betere tools voor ouderlijk toezicht in overeenstemming met de Pan European Game Information (PEGI) systeem dat zou ouders in staat stellen om meer controle uit te oefenen op de speelgewoonten van hun kinderen en om beter toezicht te houden op de tijd en het geld dat hun kinderen besteden aan videogames.

Rekening houdend met de mogelijke negatieve impact van videogames op de geestelijke gezondheid, willen de EP-leden dat game-ontwerpers manipulatief game-ontwerp vermijden dat kan leiden tot gameverslaving, isolatie en cyberpesten.

Kwetsbare groepen veilig houden

Om kwetsbare groepen beter te beschermen, moeten consumenten alle nodige informatie over het spel direct beschikbaar hebben. Dit zou hen helpen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over eventuele aankopen.

Het Parlement eist ook dat producenten van online videogames ernaar moeten streven games te maken die inclusiever en toegankelijker zijn.

Betere naleving van regels voor gegevensbescherming

Online videogames moeten de gegevens van gebruikers nog beter beschermen in overeenstemming met de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, dringen EP-leden aan in hun rapport.

Ondersteuning van de online kansspelsector

De online videogamesector is booming en draagt ​​bij aan de digitale transformatie van de EU. Veel mensen gebruiken online videogames niet alleen als vrijetijdsbesteding, maar ook als mentale oefeningen. Games zijn ook een handig hulpmiddel in het onderwijs.

De Commissie wordt gevraagd een Europese videogamestrategie voor te stellen om meer dan 90,000 directe banen in Europa te ondersteunen. Aangezien de sector snel groeit, moet rekening worden gehouden met het economische, sociale, educatieve, culturele en innovatieve aspect van online videogames.

Om successen in de sector te vieren, wil het Parlement een jaarlijkse EU-prijs voor online videogames in het leven roepen.

EP-leden verwelkomen het EU Kids Online-onderzoeksproject dat tot doel heeft gegevens uit heel Europa te verzamelen over de ervaringen van kinderen met online videogames. Europarlementsleden vragen om EU-financiering voor dit en andere soortgelijke projecten.

Lees meer over de plannen van de EU voor de digitale wereld

Rapport 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending