Verbind je met ons

Europees parlement

EP-leden roepen op tot massale verhoging van militaire hulp aan Oekraïne 

DELEN:

gepubliceerd

on

EP-leden dringen er bij alle landen en internationale organisaties op aan om de schijnreferenda in Oekraïne en de poging van Rusland om met geweld grondgebied te veroveren ondubbelzinnig te veroordelen.

In een resolutie die op donderdag (6 oktober) is aangenomen, zeggen EP-leden dat de resultaten van de schijnreferenda die onder schot zijn gehouden om de oblasten Donetsk, Cherson, Luhansk en Zaporizja te annexeren "van nul en generlei waarde" zijn en roepen ze de lidstaten op om aanvullende strenge sancties vast te stellen. .

Verhoog de militaire hulp aan Oekraïne

De leden van het EP begroeten de moed van het Oekraïense volk dat hun land en de Europese waarden verdedigt, en dringen er bij de EU-lidstaten en andere landen die Oekraïne steunen op aan om hun militaire hulp massaal op te voeren, met name in gebieden waar de Oekraïense regering om heeft verzocht. "Aarzelende" lidstaten moeten hun eerlijke deel van de noodzakelijke militaire hulp bieden, wat de oorlog zal helpen verkorten.

De recente Russische dreigementen om kernwapens te gebruiken zijn onverantwoord en gevaarlijk, waarschuwen Europarlementariërs. Ze roepen de lidstaten en internationale partners op om een ​​snelle en doortastende reactie voor te bereiden als Rusland een nucleaire aanval uitvoert op Oekraïne. Elke poging van Rusland om aanvallen op bezette gebieden voor te stellen als een aanval op Rusland zelf, en dus als grond voor een nucleaire aanval, is onwettig en ongegrond en zal de Europese Unie niet afschrikken van verdere hulp aan de zelfverdediging van Oekraïne.

EP-leden veroordelen de militaire mobilisatie in Rusland en maatregelen die inwoners van de tijdelijk bezette gebieden van Oekraïne dwingen om dienst te doen in de Russische strijdkrachten of hulptroepen, een daad die de Vierde Conventie van Genève verbiedt. Om de stabiliteit in de zuidelijke Kaukasus en Centraal-Azië te handhaven, EP-leden roepen ook op tot meer steun voor landen in de regio die een toestroom van Russische burgers hebben meegemaakt, met name Georgië, Kazachstan, Oezbekistan, Armenië en Kirgizië.

Noodzaak om de bescherming van Europese kritieke infrastructuur te verbeteren

advertentie

Met betrekking tot de explosies op de Nord Stream-pijpleidingen, zeggen EP-leden dat er "toenemende speculatie is dat het het resultaat was van een gecoördineerde en opzettelijke daad van een statelijke actor". De explosies laten zien hoe gevaarlijk het beleid van toenemende afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen was en dat de bewapening van energie naar een nieuw niveau is getild. De resolutie roept de lidstaten op om de bescherming van Europese kritieke infrastructuur als een prioriteit te behandelen, de weerbaarheid tegen aanvallen van buitenaf te vergroten en de veerkracht van de Oost-Europese en Westelijke Balkanpartners verder te ondersteunen.

Ten slotte roepen Europarlementariërs op tot de oprichting van een ad-hoc internationaal tribunaal voor de misdaad van agressie tegen Oekraïne, "waar Poetin en al die Russische civiele en militaire functionarissen en hun volmachten die verantwoordelijk zijn voor het bedenken, lanceren en voeren van de oorlog in Oekraïne zouden worden vervolgd" .

De resolutie werd aangenomen met 504 stemmen voor, 26 tegen en 36 onthoudingen.

Meer informatie 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending