Verbind je met ons

Europees parlement

Parlement benoemt nieuwe secretaris-generaal

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 13 september benoemde het Bureau van het Europees Parlement Alessandro Chiocchetti (foto) als de nieuwe secretaris-generaal van de instelling.

De nieuw benoemde secretaris-generaal zal op 1 januari 2023 in functie treden.

De benoeming volgt op het besluit van het Bureau in juni 2022 om de wens van de zittende secretaris-generaal Klaus Welle om eind 2022 met pensioen te gaan te aanvaarden.

According the European Parliament’s Rules of Procedure the Bureau appoints the Secretary General.

Tijdens dit proces konden de leden van het Bureau vier verschillende kandidaten horen en vragen stellen. Na zorgvuldig beraad besloot het Bureau met een zeer grote meerderheid Chiocchetti te benoemen tot secretaris-generaal van het Europees Parlement.

Achtergrond

The secretary general is the European Parliament’s most senior official. He heads Parliament’s administration. His main responsibilities can be found hier.

advertentie

Aankomend secretaris-generaal Alessandro Chiocchetti

Korte biografie

Alessandro Chiocchetti is al jarenlang ambtenaar van het parlement. Momenteel is hij hoofd van het kabinet van de president. Voordat hij deze functie aanvaardde, was hij directeur van de coördinatie van de wetgeving en de commissies bij het directoraat-generaal Intern Beleid van de Unie. Hij was eerder plaatsvervangend kabinetschef van de president en kabinetslid van twee secretarissen-generaal. Link naar cv

The European Parliament’s Bureau consists of the president and the 14 vice presidents of the Parliament. It is chaired by the president. The five quaestors are members of the bureau in an advisory capacity. The bureau takes financial, organizational and administrative decisions on matters concerning the internal organisation of Parliament, its secretariat and its bodies.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending