Verbind je met ons

Europees parlement

Staat van het EU-debat 2022: zo volg je het  

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De leden van het Europees Parlement zullen op 14 september het werk van de Europese Commissie onder de loep nemen om ervoor te zorgen dat de EU de belangrijkste zorgen van de Europeanen aanpakt. Volg het debat over de Staat van de EU live, EU-aangelegenheden.

Wat is het debat over de staat van de Europese Unie?

Elk jaar in september komt de voorzitter van de Europese Commissie naar het Europees Parlement om met de leden van het Europees Parlement te bespreken wat de Commissie het afgelopen jaar heeft gedaan, wat ze van plan is het komende jaar te doen en haar visie voor de toekomst. Dit staat bekend als het State of the European Union-debat of SOTEU.

Na de presentatie van de voorzitter van de Commissie, houden de leden van het Europees Parlement, als gekozen vertegenwoordigers van de EU-burgers, de Commissie ter verantwoording en controleren zij haar werk om ervoor te zorgen dat de belangrijkste zorgen van de Europeanen worden aangepakt.

Het debat over de stand van de EU is van invloed op het werkprogramma van de Commissie voor het komende jaar.

Waarom is het debat over de staat van de EU in 2022 belangrijk?

De Reactie van de EU op de Russische oorlog in Oekraïne, klimaatverandering, EU-maatregelen om de stijgende kosten van levensonderhoud aan te pakken, de energie crisis en de rechtsstaat behoren tot de meest urgente problemen waarmee de EU wordt geconfronteerd.

advertentie

De prioriteiten die Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vorig jaar presenteerde Staat van de Europese Unie debat zijn nog steeds relevant, inclusief inspanningen om de pandemie van het coronavirus en de gevolgen ervan aanpakken en digitale transformatie.

Het Parlement heeft, in overeenstemming met de voorstellen van de Europeanen voor EU-verandering, aangenomen door de Conferentie over de toekomst van Europa, verwacht dat de EU luistert naar de eisen van de mensen en reageert met ambitieus beleid, met name in tijden van crisis.

Hoe het debat over de Staat van de EU volgen?

Het debat wordt live gestreamd op website van het Parlement op woensdag 14 september vanaf 9u CET. Vertolking is beschikbaar in alle 24 officiële talen van de EU - selecteer gewoon de taal van uw keuze.

Je kunt het ook live bekijken op Facebook en neem deel aan de discussie op andere sociale-mediakanalen, waaronder: Twitter, LinkedIn en Instagram.

Vergeet niet de hashtag #SOTEU.

Foto's en video's van het evenement vind je in Multimediacentrum van het Parlement.

Volg wat Europarlementariërs zeggen over het debat over de Staat van de Europese Unie op sociale media via de Newshub.

Meer over het debat over de Staat van de Europese Unie 2022 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending