Verbind je met ons

Europese raad

De Portugese Vriendschapsvereniging met Israël steunt Antonio Costa als voorzitter van de Europese Raad

DELEN:

gepubliceerd

on

Na kritiek van de Joodse Gemeenschap van Porto, die gisteren de benoeming van de voormalige premier in Brussel als “een antisemitische staatsgreep” beschouwde, feliciteert de Lusa Portuguese for Israel Association de keuze van de voormalige heerser voor de positie, waarbij ze lof en herinnering achterlaat. "bruggen" die Portugezen altijd bouwen.

Er was een eerste onmiddellijke reactie, via sociale netwerken, en vandaag een officiële mededeling, waarbij de Lusa Portugese Vereniging voor Israël (ALPI) afstand nam van de verklaringen van de Joodse Gemeenschap van Porto, die gisteren kwam verklaren dat de benoeming van António Costa als voorzitter van de Europese Raad was "een antisemitische staatsgreep". ALPI feliciteert de keuze van de voormalige premier voor de functie en onderstreept zelfs hoe ‘prestigieus’ het voor het land is om Costa in die functie te benoemen, waar hij ‘een essentiële rol zal spelen voor de toekomst van de EU en voor de uitdagingen waar we voor staan’. gezicht vandaag".

Gisteren zei de Joodse Gemeenschap van Porto in een publicatie op internet dat de keuze voor António Costa “een probleem zou kunnen zijn voor Joden die in de Europese Unie wonen”, waarbij de voormalige premier werd beschuldigd van “een geschiedenis van vijandigheid tegen de Joodse gemeenschap". Uitspraken dat de Lusa Portuguese for Israel Association er een punt van maakt zichzelf af te bakenen, en beroept zich op een keuze die opvalt "in de opbouw van een betere relatie met de staat Israël, zijn volk en zijn diaspora".

“De positie van externe vertegenwoordiger van de Unie in zaken als buitenlandse en veiligheidszaken maakt de rol van Dr. António Costa uiterst belangrijk voor de betrekkingen tussen de Unie en de Staat Israël, namelijk met betrekking tot de uitdaging waarmee laatstgenoemde wordt geconfronteerd op het gebied van de kwestie van terrorisme en de veiligheid van alle lidstaten en hun burgers, in het antwoord dat de Unie kan geven aan staten of organisaties die terroristische activiteiten bevorderen”, benadrukt het document dat is ondertekend door Madalena Barata, voorzitter van ALPI, waarin ook wordt benadrukt dat er "niet de minste twijfel" over bestaat dat de voormalige heerser "de best voorbereide persoon voor de functie" is, herinnerend aan de geschiedenis van de Portugezen "in hun vermogen om bruggen te bouwen".

"In de context van de wereld van vandaag, waarin wij een nog grotere uitdaging beschouwen, kunnen we alleen maar onze steun en beste wensen voor succes uitspreken in deze nieuwe missie", benadrukt de vereniging.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending