Verbind je met ons

Digitale economie

De Commissie stuurt verzoeken om informatie naar Meta en Snap op grond van de Digital Services Act

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft Meta- en Snap-verzoeken formeel om informatie gestuurd onder de Wet digitale dienstverlening (DSA). De Commissie verzoekt de bedrijven om meer informatie te verstrekken over de maatregelen die zij hebben genomen om te voldoen aan hun verplichtingen met betrekking tot de bescherming van minderjarigen op grond van de DSA, inclusief de verplichtingen met betrekking tot risicobeoordelingen en beperkende maatregelen om minderjarigen online te beschermen, in het bijzonder met betrekking tot over de risico's voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid, en over het gebruik van hun diensten door minderjarigen.

Meta en Snap moeten de gevraagde informatie uiterlijk 1 december 2023 aan de Commissie verstrekken. Op basis van de beoordeling van de antwoorden zal de Commissie de volgende stappen beoordelen. Dit zou kunnen leiden tot de formele opening van een procedure op grond van artikel 66 van de DSA.

Op grond van artikel 74, lid 2, van de DSA kan de Commissie boetes opleggen voor onjuiste, onvolledige of misleidende informatie naar aanleiding van een verzoek om informatie. Bij uitblijven van een antwoord kan de Commissie besluiten de informatie bij besluit op te vragen. In dit geval kan het uitblijven van een antwoord binnen de gestelde termijn leiden tot het opleggen van dwangsommen.

Na hun aanwijzing als Zeer groot onlineplatforms, Meta's platforms en Snapchata zijn verplicht om te voldoen aan de volledige reeks bepalingen die door de DSA zijn geïntroduceerd, inclusief de beoordeling en beperking van risico's in verband met de verspreiding van illegale en schadelijke inhoud, eventuele negatieve effecten op de uitoefening van fundamentele rechten, inclusief de rechten van kinderen en over de bescherming van minderjarigen. Meta heeft op 19 oktober 2023 al een verzoek om informatie ontvangen over de verspreiding van terroristische en gewelddadige inhoud en haatzaaiende uitlatingen, en de vermeende verspreiding van desinformatie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending