Verbind je met ons

Europese Commissie

Voorzitter Von der Leyen is gastheer van het Global Gateway Forum

DELEN:

gepubliceerd

on

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (foto) will host and open the Global Gateway Forum, that will bring together on 25 and 26 October, in Brussels, over 40 high-level government representatives from EU and partner countries, as well as representatives from financial institutions, including the EIB and EBRD, the private sector, civil society and international organizations. Watch the President’s opening speech live on EbS om 13 uur CEST op woensdag (30 oktober). 

Onder het thema, ‘Stronger Together through Sustainable Investment’ Mondiaal Gateway-forum zal de voortgang bij de implementatie van het programma laten zien Global Gateway-strategie, the EU’s offer for quality, transparent investments in connectivity, health, education and research systems across the world. 

Op 25 oktober zei de Voorzitter von der Leyen zal een diner organiseren voor de staatshoofden en regeringsleiders en deelnemen aan de plenaire openingssessie van het Forum, die gedurende twee dagen zal worden gevolgd door een reeks leidersdiscussies gericht op de groene energietransitie en groene waterstof, onderwijs en onderzoek, kritische grondstoffen en transportcorridors. 

Op 26 oktober zullen verdere discussies tussen de leiders plaatsvinden over de productie van gezondheidsproducten en de digitale infrastructuur. Ten slotte zal er een afsluitende plenaire zitting plaatsvinden met hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Josep Borrell

Tijdens het tweedaagse evenement zullen verschillende aankondigingen plaatsvinden om de implementatie van de eerste 89 vlaggenschipprojecten die onder Global Gateway zijn gelanceerd, te vervroegen.  

EbS zal live verslag doen van de openings- en slotsessies van het Global Gateway Forum.

Meer informatie op de speciale website van de Mondiaal Gateway-forum evenals de generaal Wereldwijde gateway webpagina en de Global Gateway-vlaggenschipprojecten voor 2023.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending