Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissie verwelkomt voltooiing van belangrijke ‘Fit for 55’-wetgeving, waardoor EU op koers ligt om doelstellingen voor 2030 te overtreffen

DELEN:

gepubliceerd

on

The Commission welcomes the adoption of two final pillars of its ‘Fit for 55′ legislative package for delivering the EU’s 2030 climate targets. With the adoption today of the revised Renewable Energy Directive and the ReFuelEU Aviation Regulation, the EU now has legally binding climate targets covering all key sectors of the economy. Ahead of the crucial COP28 UN Climate Conference, and next year’s European elections, this package of legislation shows that Europe is delivering on its promises made to citizens and international partners to lead the way on climate action and shape the green transition for the benefit of citizens and industries. The final legislative package is expected to reduce EU net greenhouse gas emissions by 57% by 2030.

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei: “De Europese Green Deal zorgt voor de verandering die we nodig hebben om de CO²-uitstoot te verminderen. Daarbij houden we de belangen van onze burgers voor ogen en bieden we kansen voor onze Europese industrie. De wetgeving om onze uitstoot van broeikasgassen tegen 55 met minstens 2030% te verminderen is nu van kracht, en ik ben erg blij dat we zelfs op koers liggen om deze ambitie te overschrijden. Dit is een belangrijk signaal voor Europa en onze mondiale partners dat de groene transitie mogelijk is, dat Europa zijn beloften waarmaakt.”

Met de goedkeuring van de herziene richtlijn hernieuwbare energie en de ReFuelEU-luchtvaartverordening beschikt de EU nu over juridisch bindende klimaatdoelstellingen die alle belangrijke sectoren van de economie bestrijken. Het totaalpakket omvat emissiereductiedoelstellingen in een breed scala van sectoren, een doelstelling om natuurlijke koolstofputten stimulerenEn een bijgewerkt emissiehandelssysteem om de uitstoot te beperken, een prijs te zetten op vervuiling en investeringen in de groene transitie te genereren, en sociale steun voor burgers en kleine bedrijven. Om een ​​gelijk speelveld voor Europese bedrijven te garanderen, heeft de Mechanisme voor aanpassing van de koolstofgrens zorgt ervoor dat geïmporteerde goederen een gelijkwaardige koolstofprijs betalen voor bepaalde sectoren. De EU heeft dat nu gedaan geactualiseerde doelstellingen inzake hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, en wil uitfaseren van nieuwe vervuilende voertuigen tegen 2035terwijl het stimuleren van de laadinfrastructuur en het gebruik van alternatieve brandstoffen in het wegvervoer, de scheepvaart en de luchtvaart.

Hoewel dit wetgevingspakket een centraal onderdeel is van de Europese Green Deal, wordt er verder gewerkt aan andere hangende wetgevingsdossiers en -voorstellen, en begint de implementatie nu in de lidstaten.

A persbericht en vragen en antwoorden over de Emissiehandelssysteem en Sociaal Klimaatfonds, Inspanningen delen en natuurlijke koolstofputten, Ons energiesysteem Fit for 55 maken, Duurzaam transport en Mechanisme voor aanpassing van de koolstofgrens zijn online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending