Verbind je met ons

Europese Commissie

Nagorno-Karabach: EU verstrekt 5 miljoen euro aan humanitaire hulp

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De EU verhoogt haar humanitaire financiering met 5 miljoen euro als reactie op de toenemende behoeften als gevolg van de Nagorno-Karabach-crisis. De escalatie van het conflict en het daaropvolgende staakt-het-vuren zullen naar verwachting leiden tot een massale uittocht van mensen uit Nagorno-Karabach naar Armenië, waarbij ongeveer 13,500 vluchtelingen de grens al zijn overgestoken. Tegelijkertijd is er een groot voedseltekort en gebrek aan toegang tot elektriciteit en water in de enclave Nagorno-Karabach.

De humanitaire financiering van € 5 miljoen omvat: € 500,000 aan noodhulp van de noodhulp die vorige week werd aangekondigd en 4.5 miljoen euro aan nieuwe financiering, die dat ook zal doen mensen helpen die ontheemd zijn van Nagorno-Karabach naar Armenië en kwetsbare mensen in Nagorno-Karabach.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič verklaarde: “We moeten bereid zijn de duizenden die Nagorno Karabach zijn ontvlucht te steunen, vooral omdat de komende winter de vluchtelingen waarschijnlijk aan extra uitdagingen zal blootstellen. De EU voert haar humanitaire hulp in de regio drastisch op om noodhulp te bieden aan mensen in nood, zowel binnen de enclave Nagorno Karabach, als aan mensen die nu ontheemd zijn in Armenië. De EU is vastbesloten de humanitaire inspanningen ter plaatse te coördineren om de mensen te helpen die door dit conflict worden getroffen.”

Inclusief de nieuwe financiering die vandaag is aangekondigd, heeft de Europese Commissie sinds de escalatie van het conflict in Nagorno-Karabach in 25.8 ruim 2020 miljoen euro aan humanitaire hulp verstrekt. Bij het uitbreken van het conflict in Nagorno-Karabach in 2020 reageerde de Commissie onmiddellijk met 6.9 miljoen euro. m. aan humanitaire steun om tegemoet te komen aan de behoeften van de meest kwetsbaren onder de burgers die rechtstreeks door de vijandelijkheden worden getroffen. Meer informatie is beschikbaar in het persbericht dat online is gepubliceerd hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending