Verbind je met ons

Europese Commissie

Verklaring van voorzitter von der Leyen over de samenstelling van het college en de volgende Europese commissaris uit Nederland

DELEN:

gepubliceerd

on

“Ik heb de kandidaat geïnterviewd die door de Nederlandse regering is voorgedragen voor de functie van Europees Commissaris uit Nederland, de heer Wopke Hoekstra (foto).

“De heer Hoekstra toonde een sterke motivatie voor de post en een grote betrokkenheid bij de Europese Unie. Hij beschikt tevens over relevante professionele ervaring voor deze functie.

“Naar aanleiding van dit interview heb ik besloten de Raad en het Europees Parlement de benoeming van de heer Hoekstra tot commissaris voor te stellen. Hij zal verantwoordelijk zijn voor klimaatactie, onder leiding van de uitvoerend vicevoorzitter voor de Europese Green Deal, Interinstitutionele Betrekkingen en Foresight.

De heer Hoekstra heeft aanzienlijke ervaring op het gebied van Europese kwesties. Hij was sinds 2022 vice-premier van Nederland en minister van Buitenlandse Zaken en van 2017 tot 2022 minister van Financiën.

“Zijn bestuurlijke ervaring zal een sterke aanwinst zijn, met name voor de Europese klimaatdiplomatie in de aanloop naar de COP28 en voor de klimaatfinanciering, maar ook voor de implementatie van klimaatgerelateerde wetgevende instrumenten.

“De heer Hoekstra benadrukte tijdens het interview zijn inzet voor het voortzetten van een ambitieus klimaatbeleid en het handhaven van een sociaal evenwicht in alle noodzakelijke gezamenlijke inspanningen op weg naar klimaatneutraliteit.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending