Verbind je met ons

Europese Commissie

Fusies: De Commissie geeft toestemming voor de verwerving van gezamenlijke zeggenschap over RNS Enerji door TotalEnergies en RNS Holding

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-concentratieverordening, de verwerving van gezamenlijke zeggenschap over Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi (“RNS Enerji”), gevestigd in Turkije, door TotalEnergies SE, gevestigd in Frankrijk, en Rönesans Holding A.Ş goedgekeurd. ., gevestigd in Turkije. RNS Enerji is actief in de ontwikkeling en verkoop van energiecentrales, de productie en verkoop van elektriciteit en de bouw van laadstations in Turkije. TotalEnergies is aanwezig in de energiesector, met name in (i) de olie- en gasindustrie; (ii) hernieuwbare energieën; (iii) elektriciteitsproductie; en (iv) koolstofneutrale activiteiten. RNS Holding is actief in de bouw, vastgoed, zorg, energie en petrochemie. De Commissie kwam tot de conclusie dat de geplande overname geen aanleiding zou geven tot mededingingsbezwaren, gezien de zeer beperkte impact ervan op de Europese Economische Ruimte. De transactie werd beoordeeld volgens de vereenvoudigde fusiecontroleprocedure.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending