Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie keurt de overname van Equity Inmuebles SL door Coral Reef en MHI goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-concentratieverordening, de verwerving goedgekeurd van: (i) gezamenlijke zeggenschap over 12 eigendommen en bedrijven van Equity Inmuebles SL ('Equity') door Coral Reef E 2023 SA ('Coral Reef') en Melia Hotels International SA (“MHI”), alle drie Spanje; (ii) uitsluitende zeggenschap over drie aandeleneigendommen en -bedrijven van Coral Reef; en (iii) uitsluitende zeggenschap over twee aandeleneigendommen en -activiteiten door MHI.

Billijkheid bezit het onroerend goed van een portefeuille van 17 hotels verspreid over het Spaanse vasteland en de Canarische Eilanden. Koraalrif is een indirecte volledige dochteronderneming van de Abu Dhabi Investment Authority, een onafhankelijke investeringsinstelling, en beheert en administreert bedrijven en financiële instrumenten. MHI exploiteert hotels in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-, Midden- en Noord-Amerika en het Caribisch gebied.

De Commissie concludeerde dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren vanwege de beperkte impact op de markt. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde procedure voor het beoordelen van fusies.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.11190.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending