Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissie keurt overname van BPS door Advent en Warburg Pincus goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-concentratieverordening de verwerving goedgekeurd van de gezamenlijke zeggenschap over Baxter Pharmaceutical Solutions LLC uit de VS en Baxter Oncology GmbH uit Duitsland ("BPS") door Advent International Corporation en gelieerde fondsen ("Advent") en Warburg Pincus LLC en gelieerde fondsen ('Warburg Pincus'), beide uit de VS.

BPS biedt contractontwikkeling en productieorganisatiediensten voor geneesmiddelen met afgewerkte doses. Komst is een private equity-investeerder die zich richt op het verwerven van aandelenbelangen en het beheer van investeringsfondsen in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg. Warburg Pincus is een wereldwijde private-equityfirma die actief is in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg.

De Commissie concludeerde dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, gezien de beperkte gecombineerde marktpositie van de ondernemingen en de beperkte verticale relaties die uit de voorgenomen transactie voortvloeien. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde procedure voor het beoordelen van fusies.

Meer informatie is beschikbaar op de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.11168.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending