Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissie keurt overname van Arconic door Apollo Management goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-concentratieverordening, de verwerving van uitsluitende zeggenschap over Arconic Corporation ("Arconic") door Arsenal AIC Parent LLC ("Arsenal Parent"), beide uit de VS, goedgekeurd.

Arconic produceert aluminium platgewalste producten, extrusies, evenals bouw- en constructiesystemen die worden gebruikt in de luchtvaart-, automobiel-, commerciële transport-, soldeer- en industriële industrieën. Arsenal ouder is een investeringsvehikel dat indirect wordt gecontroleerd door Apollo Management, LP, een dochteronderneming van Apollo Global Management, Inc. Deze laatste is actief in de productie en levering van aluminium halffabrikaten en extrusieproducten via haar dochteronderneming Altermira.

De Commissie concludeerde dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, gezien het ontbreken van overlappingen en verticale banden tussen de activiteiten van de bedrijven in de Europese Economische Ruimte. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde procedure voor het beoordelen van fusies.

Meer informatie is beschikbaar op de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.11171.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending