Verbind je met ons

Europese Commissie

Fusies: Commissie keurt overname van Torpedo door Hedin goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-concentratieverordening de verwerving goedgekeurd van de uitsluitende zeggenschap over acht bedrijven, samen Torpedo genoemd, uit Duitsland door Hedin Mobility Group AB ("Hedin") uit Zweden.

Torpedo is een detailhandelaar van nieuwe en gebruikte motorvoertuigen en van auto-onderdelen, voornamelijk actief in Duitsland. Hedin is een groothandel en detailhandelaar van nieuwe en gebruikte motorvoertuigen en reserveonderdelen in de Europese Economische Ruimte. Hun activiteiten overlappen elkaar met name in de detailhandel in motorvoertuigen en reserveonderdelen in Duitsland.

De Commissie concludeerde dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, gezien de beperkte gecombineerde marktpositie van de ondernemingen als gevolg van de voorgenomen transactie. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde procedure voor het beoordelen van fusies.

Meer informatie is beschikbaar op de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.11173.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending