Verbind je met ons

Europese Commissie

Duurzame financiering: de Commissie keurt de Europese normen voor duurzaamheidsrapportage goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) goedgekeurd voor gebruik door alle bedrijven die onderworpen zijn aan de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dit is een nieuwe stap voorwaarts in de overgang naar een duurzame EU-economie.

Financial Services, Financial Stability and Capital Markets Union Commissioner Mairead McGuinness said: “The standards we have adopted today are ambitious and are an important tool underpinning the EU’s sustainable finance agenda. They strike the right balance between limiting the burden on reporting companies while at the same time enabling companies to show the efforts they are making to meet the Green Deal Agenda, and accordingly have access to sustainable finance.”

De normen bestrijken het volledige scala van milieu-, sociale en bestuurlijke kwesties, waaronder klimaatverandering, biodiversiteit en mensenrechten. Ze bieden beleggers informatie om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsimpact van de bedrijven waarin ze beleggen. Ze houden ook rekening met besprekingen met de International Sustainability Standards Board (ISSB) en het Global Reporting Initiative (GRI) om een ​​zeer hoge mate van interoperabiliteit tussen EU- en mondiale normen te waarborgen en onnodige dubbele rapportage door bedrijven te voorkomen.
De rapportageverplichtingen worden in de loop van de tijd gefaseerd ingevoerd voor verschillende bedrijven.

Een gedetailleerd Q & A zal binnenkort beschikbaar zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending