Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie publiceert het Algemeen Verslag 2022: EU-solidariteit in actie ten tijde van geopolitieke uitdagingen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op 15 maart heeft de Commissie het Editie 2022 van het algemeen EU-rapport, in overeenstemming met het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie. Het verslag presenteert de belangrijkste activiteiten van de EU in 2022, met een sterke nadruk op de reactie van de EU op de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne en de onwrikbare solidariteit met Oekraïne.

De EU heeft met name meer dan 200 maatregelen genomen om de Oekraïense staat en het Oekraïense volk te helpen en de lidstaten te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen, met name voor de Europese economie en energiezekerheid. Ongeveer 4 miljoen mensen die op de vlucht waren voor de oorlog kregen tijdelijke bescherming in de lidstaten. De EU heeft negen pakketten met harde sancties aangenomen om het vermogen van Rusland om oorlog te voeren aan banden te leggen en heeft bijna 50 miljard euro gemobiliseerd voor steun aan Oekraïne.

De EU ook resoluut gehandeld om haar afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen geleidelijk af te bouwen, burgers met hoge energierekeningen te ondersteunen en de overgang van de EU naar schone energie te versnellen. Dankzij het REPowerEU-plan heeft het zijn bevoorrading geleidelijk gediversifieerd, recordniveaus van gasopslag bereikt (meer dan 95% in november) en de doelstelling om het gasverbruik te verminderen overtroffen.

De EU bleef ook uitvoering geven aan haar groene agenda en duurzame en inclusieve groei, evenals aan de succesvolle uitvoering van het herstelplan van 800 miljard euro NextGenerationEU. De EU hield de koers van de Green deal: de netto binnenlandse emissies waren 30% lager dan in 1990, en de EU ligt goed op schema om de doelstelling voor 2030 te halen. De EU heeft ook de doelstelling voor hernieuwbare energie voor 2030 verhoogd tot 45% in vergelijking met de vorige doelstelling van 40%, terwijl er belangrijke politieke akkoorden zijn bereikt over de herziening van het EU-emissiehandelssysteem, de oprichting van een sociaal klimaatfonds en de uitvoering van het nieuwe Grensaanpassingsmechanisme.

In de digitale sector werden in het jaar de Digital Services Act en de Digital Markets Act aangenomen, samen met nieuwe wetgeving inzake universele opladers. Op het gebied van gelijkheid zijn beslissende stappen gezet met betrekking tot de richtlijn vrouwen in raden van bestuur, maatregelen voor loontransparantie en de richtlijn inzake adequate minimumlonen. Het rapport is beschikbaar in alle officiële talen van de EU als een volledig geïllustreerd boek en in een online versie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending