Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissie lanceert Europese regelgevingssandbox voor blockchain

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 14 februari lanceerde de Commissie de Europese regelgevingssandbox voor Blockchain. Sandboxen zijn gecontroleerde omgevingen waar bedrijven hun producten en diensten kunnen testen in overleg met de relevante toezichthouders. Deze Sandbox zal rechtszekerheid bieden voor gedecentraliseerde technologische oplossingen, waaronder blockchain, door obstakels voor de implementatie ervan te identificeren vanuit een juridisch en regelgevend perspectief en door juridisch advies, regelgevende ervaring en begeleiding te bieden in een veilige en vertrouwelijke omgeving. Het moet regelgevers en toezichthouders ook in staat stellen hun kennis van geavanceerde blockchain-technologieën te vergroten en best practices te delen door middel van dialogen.

De Sandbox loopt van 2023 tot 2026 en ondersteunt jaarlijks 20 projecten, waaronder use cases in de publieke sector op de European Blockchain Services Infrastructure (EBSI). meerlandenproject in het kader van het digitale decennium, ondersteund door de Commissie, alle lidstaten, Noorwegen en Liechtenstein. De eerste oproep zal open zijn tot 14 april 2023.

De Sandbox wordt ondersteund door de Digital Europe-programma, het EU-financieringsprogramma gericht op het beschikbaar stellen van digitale technologie aan bedrijven, burgers en overheidsdiensten. Het zal Europa ook helpen zijn ambitie voor digitaal leiderschap in de toekomst te verwezenlijken Digitaal decennium, aangezien het verminderen van de rechtsonzekerheid rond blockchain de acceptatie ervan in alle sectoren mogelijk zal maken.

Meer informatie over de Sandbox en informatie voor geïnteresseerden is te vinden op deze website en Q & A. Aanvraagformulieren zijn te vinden hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending