Verbind je met ons

Europese Commissie

Gezamenlijke gasaankoop: vice-president Šefčovič in de VS om werk met internationale partners te bevorderen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Deze week, van 13 tot 15 februari, vice-president Maroš Šefčovič (foto) is in Washington, DC, voor een reeks bijeenkomsten om de samenwerking tussen de EU en de VS op het gebied van energiezekerheid verder te versterken. Het bereiken van internationale partners maakt deel uit van het werk van de EU om de gezamenlijke aankoop van gas te vergemakkelijken, zoals uiteengezet in de nieuwe verordening overeengekomen door de ministers van Energie van de EU vorig jaar.

De vice-president zal een ontmoeting hebben met Amos Hochstein, speciale presidentiële coördinator voor wereldwijde infrastructuur, David Turk, adjunct-secretaris van Energie; en Brad Crabtree, adjunct-secretaris van Energie voor fossiele brandstoffen en koolstofbeheer. Hij zal ook een industriële rondetafel voorzitten, waar vertegenwoordigers van grote Europese gasbedrijven en belangrijke Amerikaanse producenten en exporteurs van LNG bijeenkomen. De bijeenkomst zal de betrokkenheid van de EU bij onze Amerikaanse partners versterken om te zorgen voor betrouwbare en betaalbare gasvoorziening voor Europese consumenten in de aanloop naar volgende winter. De VS is momenteel de grootste leverancier van LNG aan de EU.

Vice President Šefčovič zal ook manieren bespreken om de trans-Atlantische samenwerking op het gebied van schone technologie, batterijen, kritieke grondstoffen en vaardigheden te verbeteren, zowel op politiek als op industrieel niveau. Hij zal Victoria Nuland, staatssecretaris voor Politieke Zaken, Jonathan Finer, plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur, ontmoeten; en Chris Murphy, Amerikaanse senator voor Connecticut. De komende dagen zal de Vice-President ook deelnemen aan twee evenementen die te volgen zijn EbS: één op de Atlantische Raad gericht op EU-steun aan Oekraïne (vandaag, 14 februari), en één op het Centrum voor Internationale en Veiligheidsstudies gewijd aan energiezekerheid (woensdag, 15 februari). 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending