Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissaris Reynders zal op 9 en 10 februari een bezoek brengen aan Litouwen en Letland om de gerichte steun aan Oekraïne en het verslag over de rechtsstaat 2022 te bespreken

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (9 februari) Justitiecommissaris Didier Reynders (foto) reist naar Vilnius, Litouwen, om premier Ingrida Šimonyté en minister van Justitie Ewelina Dobrowolska te ontmoeten. De besprekingen zullen onder meer gericht zijn op de maatregelen die zijn genomen tegen de aanvalsoorlog van Rusland tegen Oekraïne, zoals handhaving van sancties, bevriezing en inbeslagname van tegoeden, verantwoordingskwesties om straffeloosheid tegen te gaan, evenals op de bevindingen van de 2022 Rule of Law Reports met betrekking tot Litouwen en Letland.

Na hun ontmoeting, commissaris reynders en minister van Justitie Dobrowolska zal om 10 uur CET een persconferentie houden. De commissaris zal vervolgens een ontmoeting hebben met de president van het Grondwettelijk Hof van de Republiek Litouwen, Danutė Jočienė, en een lezing houden voor studenten van de Universiteit van Vilnius. Na de reeks ontmoetingen in het parlement, onder meer met de voorzitter van de Seimas van de Republiek Litouwen, Viktorija Čmilytė–Nelsen, zal de commissaris de dag afsluiten met een werkdiner met vertegenwoordigers van de academische wereld en advocatenorganisaties.

Op vrijdag, commissaris reynders zal naar Riga reizen waar hij president Egils Levits en minister van Justitie, Inese Lībiņa-Egnere, zal ontmoeten. Vervolgens zal hij een ontmoeting hebben met de leden van de Commissie Europese Zaken van het Letse parlement, evenals met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en leden van het Grondwettelijk Hof.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending